Wiferion overgenomen door Puls

Mon Apr 29 2024

04 29

Wiferion overgenomen door Puls

11/10/2023

Door Ad Spijkers

Specialist in voedingen neemt activiteiten van specialist in oplaadsystemen over.


     

Puls uit München, specialist op het gebied van DIN-rail voedingen, heeft Wiferion in Freiburg overgenomen, specialist op het gebied van draadloos opladen. Laatstgenoemde heeft onder meer een naam opgebouwd met systemen voor het opladen van heftrucks, AGV's en AMR's (foto). De technologie van Wiferion wordt nu uitgebreid met de mogelijkheden van het technologiebedrijf Puls, dat in 2022 een omzet van 250 miljoen euro had. Beide bedrijven produceren vermogenselektronica waarbij efficiëntie en betrouwbaarheid belangrijk zijn.

Klanten van Wiferion kunnen profiteren van de wereldwijde aanwezigheid van Puls op het gebied van productie en applicatieondersteuning. Er verandert niets in de operationele bedrijfsvoering. Puls neemt alle bestaande contracten, merkrechten en patenten over.

Synergieën

Op de middellange termijn zullen gebruikers profiteren van de wereldwijde productiecapaciteiten van Puls. Met fabrieken in Tsjechië, China en Duitsland beschikt de specialist in voedingen over productielijnen. Hierdoor kunnen grote hoeveelheden in de juiste kwaliteit worden geproduceerd en indien nodig worden opgeschaald. Bovendien kan Puls economischer inkopen door het inkoopvolume en de wereldwijde bronnen.

Draadloze energieoverdracht is een bijzondere vorm van stroomvoorziening. De transformator in een voeding wordt vervangen door ruimtelijk gescheiden spoelen. Hierdoor kunnen de Puls-ontwikkelaars snel vertrouwd raken met de producten en technologieën van Wiferion. Aangezien Puls al sterk aanwezig is in de intralogistiek, vullen de draadloze oplaadoplossingen het bestaande productportfolio uitstekend aan. De bedrijven richten zich op een vergelijkbaar klantenbestand.

Als pionier heeft Wiferion inductieladen voor de energievoorziening van mobiele robots en vorkheftrucks op de markt gebracht. Puls wil van dit systeem een wereldwijde marktstandaard maken en zal hierin aanzienlijk investeren. Het bedrijf heeft meer dan honderd ontwikkelaars in dienst en kan met zijn productie- en verkooplocaties de laadtechnologie en schaalbaarheid naar een nieuw niveau tillen.

Foto: Wiferion