RoEq Cart-oplossing voor Omron LD-250

Sat Apr 20 2024

04 20

RoEq Cart-oplossing voor Omron LD-250

03/10/2022

Door Ad Spijkers

Het Deense RoEq heeft een topmodule ontwikkeld waarmee het laadvermogen van Omron LD-250 mobiele robots wordt vergroot.


     

Bedrijven die de Omron LD-250 autonome mobiele robot (AMR) inzetten, hebben nu een krachtige nieuwe optie om het laadvermogen drastisch te vergroten zonder te hoeven investeren in een grotere, duurdere AMR-oplossing. De RoEq TMC500 topmodule en Cart500 verdubbelen niet alleen het AMR-laadvermogen, het biedt ook een gestandaardiseerde, veilige en flexibele oplossing voor interne logistieke taken.

Nieuwe samenwerking

De relatie met RoEq geeft klanten van Omron toegang tot snelle en economische opties voor hun mobiele automatisering. Gebruikers over de hele wereld vertrouwen op mobiele robots gezien hun flexibiliteit, prestaties en wagenparkbeheer. De wereldwijde aanwezigheid van RoEq is voor Omron een goede match om klanten te helpen met succesvolle autonome intralogistieke oplossingen. Voor RoEq maken het product en de samenwerking met Omron deel uit van de strategie om oplossingen voor mobiele robotapparatuur (MRE) uit te breiden naar meer AMR-merken.

RoEq heeft de cart-oplossing voor de LD-250 ontwikkeld wegens het flexibele gebruik en de voordelen die het toevoegt in zowel de automobielindustrie, de digitale en halfgeleiderindustrie, de voedingsmiddelen- en verbruiksartikelen, het magazijn en de logistiek als de medische sector.

Topmodule

De RoEq TMC500 oplossing bestaat uit een topmodule en de RoEq Cart500. De oplossing is veelzijdig, met optillen vanuit de vrije ruimte (geen docking marker nodig) en montagegaten op de Cart500 voor het bevestigen van kratten en planken bovenop de kar. De robot kan vanaf beide uiteinden aan de kar worden gekoppeld voor een grotere logistieke efficiëntie en heeft gemakkelijke toegang tot de noodstopknop voor vracht tot 120 cm, zoals euro- en Amerikaanse pallets.

De oplossing wordt geleverd met RoEq-software voor een eenvoudige en consistente installatie van het systeem, waardoor een naadloze integratie tussen de RoEq TMC500 en de Omron LD-250 mogelijk is. De software omvat RoEq Assist en RoEq veiligheidsconfiguratie en de oplossing werkt met het Omron-bedieningspaneel.

Het nieuwe productaanbod en de samenwerking biedt Omron-klanten een krachtige en economische oplossing Met de RoEq MRE compacte AMR's kunnen gebruikers zwaardere lasten vervoeren met behoud van wendbaarheid in krappe ruimtes.

De Omron AMR's worden in Nederland geleverd door Omron zelf, RoEQ wordt in ons land op de markt gebracht door Gibas, ESPS en Olmia.

Foto: RoEq