Nieuwe AGV-generatie laadt inductief op

Sat Mar 02 2024

03 02

Nieuwe AGV-generatie laadt inductief op

07/07/2021

Door Ad Spijkers

Safelog en Wiferion willen gezamenlijk de productiviteit van automatisch geleide voertuigen (AGV's) verhogen en nieuwe toepassingsconcepten mogelijk maken.


     

Door de samenwerking zal intralogistiek specialist Safelog uit Markt Schwaben (bij München) in de toekomst alle nieuwe AGV's standaard uitrusten met inductieve laadsystemen van Wiferion uit Freiburg im Brisgau. Ook zullen de energiespecialisten van Wiferion hun draadloze oplaadtechnologie verder ontwikkelen op basis van de marktvereisten van Safelog.

Technologiepartnerschap

Safelog ontwikkelt zijn zelfrijdende transportsystemen met het oog op gemak van integratie, flexibiliteit en maximale beschikbaarheid. Het bedrijf is producent van flexibele en schaalbare AGV-modellen voor interne transporttaken in productie en intralogistiek. De samenwerking met Wiferion luidt de volgende fase van zijn innovatiecycli in.

Met de voortschrijdende automatiseringsgraad nemen ook de eisen aan AGV's en de periferie toe. Volgens Safelog zal inductieve laadtechnologie in de toekomst een sleutelrol spelen als het gaat om het ondersteunen van klanten bij het op een betrouwbare manier verhogen van hun productiviteit. Het gemeenschappelijk doel van beide partners is om extra marktaandeel te winnen door de competenties op het gebied van voertuigontwikkeling en energievoorziening te bundelen met een intelligente en gebruikersgerichte automatiseringsoplossing."

Standaard inductieve voeding

De inductieve laadtechnologie wordt standaard geïntegreerd in alle nieuwe generaties Safelog AGV's. De energievoorziening wordt tijdens bedrijf volledig geautomatiseerd zonder de materiaalstroom te onderbreken. De procesbetrouwbaarheid neemt toe. Net als alle AGV's van het merk zullen ook de nieuwe AGV-modellen worden uitgerust met een agents gebaseerd besturingssysteem en zullen ze in een zwerm met elkaar en met de omliggende productie- en logistieke systemen communiceren. Dit maakt een regelkamer op een hoger niveau overbodig.

Als onderdeel van het technologiepartnerschap zal Wiferion haar inductieve energiesystemen continu ontwikkelen. Het bedrijf wil in een vroeg stadium reageren op trends signalen in de markt en op deze behoeften gebaseerde oplossingen ontwikkelen.

Foto: Safelog