MiR introduceert AI robotstapelaar

Mon Apr 29 2024

04 29

MiR introduceert AI robotstapelaar

21/03/2024

Door Ad Spijkers

Mobile Industrial Robotics (MiR) in Odense heeft een stapelaar met op AI gebaseerde palletdetectie en het vermijden van obstakels geïntroduceerd.


     

De MiR1200 Pallet Jack voor de material handling van gepalletiseerde goederen lost de uitdagingen op waarmee bedrijven worden geconfronteerd wanneer ze proberen automatisering toe te voegen aan dynamische en complexe omgevingen. Met geavanceerde AI-palletdetectie, mogelijk gemaakt door NVIDIA Jetson AGX Orin, gebruikt de AMR 3D-vision om pallets te identificeren en pallets met hoge nauwkeurigheid op te halen en af te leveren. De aanpak zal volgens MiR de pick-and-place-cyclustijden verkorten en een hoge pick-nauwkeurigheid opleveren. Ook verwacht het bedrijf voortdurend geavanceerde, op AI gebaseerde functionaliteit en waarde aan zijn klanten te leveren.

Naadloze integratie

De MiR1200 Pallet Jack is ontworpen om naadloos te integreren in bestaande MiR AMR-vloten en samen te werken de vlakke AMR's van het bedrijf. Het voertuig vormt daarmee een goede aanvullng voor grootschalige zakelijke klanten die doorgaans complexere workflows uitvoeren met grotere vloten en meerdere locaties. Voor hen kan MiR fungeren als one stop shop voor material handling.

Dankzij de 3D-vision mogelijkheden pakt de MiR1200 Pallet Jack uitdagingen aan waarmee bedrijven kunnen worden geconfronteerd bij hun materiaalverwerking. Dit geldt vooral in complexe omgevingen die automatisering moeilijk maken maar waar dat noodzakelijk is door het toenemende tekort aan arbeidskrachten.

De MiR1200 Pallet Jack kan zijn route dynamisch aanpassen om obstakels zoals losse voorwerpen op de vloer of obstakels boven het hoofd te vermijden. Het voertuig verwerkt een groot aantal camera-  en lidar-gegevens in real-time door de volledige stack op de GPU en verschillende andere processors in de Nvidia Jetson AGX Orin-module te versnellen. Het vermogen om te navigeren in krappe ruimtes met minimale wijzigingen aan de bestaande infrastructuur maakt het een geschikte oplossing voor het optimaliseren van de logistieke efficiëntie en het garanderen van tijdige levering van pallets.

Veiligheid

Bij het ontwerp van deze robot is gebruik gemaakt van de opgebouwde expertise op het gebied van software van MiR en AMR's met een hoog laadvermogen. Dit is het resultaat van de fusie van MiR in 2022 met AutoGuide, een ander bedrijf binnen Teradyne. Het robuuste driewiel-aandrijfsysteem van de AMR is ontwikkeld in samenwerking met het eveneens Deense Logitrans, dat meer dan tachtig jaar ervaring heeft met materiaaltransport.

Bij de MiR1200 Pallet Jack draait het niet alleen om snelheid en efficiëntie. Veiligheid blijft topprioriteit. Het voertuig voldoet aan de nieuwste productveiligheidsnormen, waaronder ISO3691-4. De combinatie van meerdere sensorplatforms en veiligheidsvoorzieningen biedt een veiliger alternatief voor traditionele vorkheftrucks, pallettrucks en handpalletwagens.

MiR wordt in Nederland vertegenwoordigd door Gibas in Nijkerk.

Foto: MiR