Avular gaat verhuizen binnen Eindhoven

Fri Jun 02 2023

06 02

Avular gaat verhuizen binnen Eindhoven

21/03/2023

Door Ad Spijkers

Dit najaar verhuist de specialist in mobiele robotica naar het voormalig glaslaboratorium op Strijp-T.


     

Avular, opgericht in 2014, verhuist in het najaar van 2023 naar het nieuwe onderkomen. Het biedt voldoende ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe robots en het groeiende team (6500 m2). De locatie biedt voldoende ruimte voor 300 medewerkers en een groot auditorium om meer dan 250 bezoekers te ontvangen. Het huidige portfolio van het bedrijf bestaat uit een grondrobot (The Origin One, foto), een drone (The Vertex One) en Autopilots (modulaire hard- en softwareoplossingen voor de robotisering van elke machine).

Avular streeft ernaar om tegen 2030 meer dan een miljoen door Avular aangedreven robots te hebben rijden en vliegen, om een mooiere toekomst voor iedereen te creëren. Een nieuw hoofdkantoor is de volgende stap om verder op te schalen en aan de marktvraag te voldoen. De ambitie van het bedrijf is met ’s werelds robotgiganten mee te doen, vanuit de overtuiging dat mobiele robots een positieve impact op de wereld gaan hebben.

Uitdagingen

De samenleving staat voor grote uitdagingen, zoals arbeidstekorten, klimaatverandering, vergrijzende samenleving en wereldwijde afname van voedselzekerheid. Mobiele robots kunnen een sleutelrol spelen bij het aanpakken van deze uitdagingen. Een onderdeel hierin spelen is altijd het doel van Avular geweest.

De missie van het bedrijf is om de beste technologie en producten te ontwikkelen die nodig zijn voor robotisering in alle sectoren en om robots voor iedereen toegankelijk te maken. Het portfolio omvat eigen software, waarbij gebruik wordt gemaakt van world modeling, sensorfusie, AI en algoritmes voor robotgedrag. Daarnaast ontwikkelt Avular 'from scratch' drones en rijdende robots als geïntegreerde producten. Door dit volledig in eigen huis te doen, is er volledige controle over elke stap van het proces, waarbij altijd de kwaliteit en veiligheid wordt gewaarborgd. Het bedrijf werkt hierbij samen met de TU Eindhoven.

Europees

Avular heeft er bewust voor gekozen om in Eindhoven te blijven en op te schalen. De regio huisvest immers een mix van systeem design en high-tech productie, gedreven door wereldwijd actieve techologiebedrijven. De TU behoort tot de wereldtop op het gebied van robottechnologie en industrieel ontwerpen. Avular brengt deze unieke mix van technologie, productie en ontwerp naar de wereld van mobiele robotica. Het bedrijf ziet grote investeringen in robotica in de VS en China, maar maar Europa blijft achter. Met de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor kan Avular blijven groeien en een grote speler worden op het gebied van mobiele robotica.

Avular voorziet dat mobiele robots het tekort aan arbeidskrachten in veel industrieën direct zullen oplossen en dit is waar zijn technologie tot bloei zal komen. Het bedrijf gelooft dat robots samen met mensen zullen werken, eenvoudige taken zullen uitvoeren en de druk op mensen zullen verlagen. Zo kunnen mensen zich focussen op complexere en veeleisendere taken waar creativiteit en een menselijke touch nodig zijn, zoals in de gezondheidszorg.

Ook zorgt robotica voor kwalitatief hoogstaande inspectie en onderhoud van de energie-infrastructuur om een wereld mogelijk te maken die gebaseerd is op duurzame energiebronnen. Verder zullen mobiele robots duurzame oplossingen mogelijk maken, zoals precisielandbouw, multi-cropping en miniaturisatie van machines, dit om de voetafdruk op de aarde te verkleinen. Op deze manier creëren mobiele robots een weg naar het oplossen van de grootste uitdagingen ter wereld.

Foto: Avular