Robotica optimaliseert productiviteit in food

Fri Mar 29 2024

03 29

Robotica optimaliseert productiviteit in food

20/02/2023

Door Ad Spijkers

Fanuc toont op Empack biedt slimme oplossingen om de productiviteit in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie te verhogen.


     

Het automatiseren van voedsel- of drankenproductie is eenvoudiger dan u denkt. De producten en plug-and-play oplossingen van Fanuc maken het bereiken van betaalbare automatisering in uw gehele productieketen mogelijk. De onderneming ondersteunt front-of-line, processing, picking, handling en end-of-line toepassingen.

RVS deltarobot

Een van de populairste robots in deze sector zijn de delta robots. De meest recente aanwinst in de Fanuc DR-3iB deltarobot serie is de roestvaststalen uitvoering, de DR-3iB/6 Stainless. Deze uitvoering werd speciaal ontworpen om klanten te helpen hun efficiëntie te maximaliseren bij het snel picken en verpakken van met name voedingsmiddelen, farmaceutische en cosmetische producten.

De vierassige deltarobot heeft een bereik van 1200 mm (450 mm hoogte) en een krachtig ontwerp, waardoor hij bij hoge snelheden een laadvermogen van 6 kg aankan. De robot heeft een IP69K-classificatie.

De robot is IP69K geclassificeerd, met een volledig gesloten roestvast stalen behuizing en wordt geleverd met NSF H1 food-grade vet. Deze is bestand tegen de chemicaliën en hoge druk/temperaturen die vereist zijn in strikte wash-down omgevingen, die typisch zijn voor de voedings-, cosmetica- en farmaceutische industrie.

Foto: Fanuc