Samenwerking Smart Robotics en Karter

Sat Apr 20 2024

04 20

Samenwerking Smart Robotics en Karter

03/04/2023

Door Ad Spijkers

Nederlandse specialisten werken samen om een geautomatiseerde end-of-line palletiseeroplossing te lanceren met korte terugverdientijd.


     

De samenwerking van Smart Robotics in Best en Karter in Den Haag benadrukt het belang van eenvoudig te implementeren oplossingen voor efficiëntere magazijnoptimalisatie, met het voordeel van een snellere terugverdientijd. De bedrijven leveren samen een volledig geautomatiseerd end-of-line palletiseersysteem dat binnen één dag kan worden geïnstalleerd. De oplossing neemt niet alleen repetitieve en inspannende magazijnactiviteiten over, maar is ook binnen een jaar terugverdiend.

Integratie

Om een compleet end-of-line systeem te realiseren dat volledig is geautomatiseerd, zullen de Smart Palletizer van Smart Robotics en de Kompakt AMR van Karter (foto) integreren. Dankzij het compacte ontwerp kan de mobiele robot bijna overal worden gebruikt, vooral in fulfilmentcentra met beperkte ruimte. Door gebruik te maken van de Karter Kompakt kunnen gebruikers de intralogistieke goederenstroom efficiënter optimaliseren.

In combinatie met de Smart Palletizer is het proces verder geoptimaliseerd. Dit palletiseersysteem kan een grote verscheidenheid aan producten en stapelpatronen aan. Het systeem kan eenvoudig worden aangepast aan veranderende markteisen en klantbehoeften. De end-of-line-oplossing is ontworpen om de operationele nauwkeurigheid en efficiëntie te verbeteren – zonder grote veranderingen in bestaande processen te veroorzaken.

Samenwerken met gelijkgestemde technologieleveranciers in de logistieke ruimte geeft Smart Robotics de kans om te laten zien hoe waardevol zijn oplossingen zijn. In het doel om logistieke uitdagingen op te lossen, kijkt het bedrijf naar het grotere geheel. Karter heeft een betrouwbare oplossing die innovatief en flexibel is, met een uitstekende terugverdientijd. Dit zijn waarden die klanten aanspreken. Willen ze concurrerend blijven, dan zullen ze alle mogelijkheden moeten bekijken. Ze kunnen klein beginnen met de oplossingen van beide bedrijven en naar behoefte blijven groeien.

Samenwerking

De Smart Palletizer stapelt eerst een pallet, waarna hij de Kompakt AMR instrueert om de pallet op te pakken en te verplaatsen naar de aangewezen locatie waar deze zal worden gedepalletiseerd. In de tussentijd wordt een nieuwe pallet geplaatst, zodat het verder stapelen ongestoord door kan gaan. De Kompakt AMR wordt teruggeroepen om de volgende gestapelde pallet van de Smart Palletizer op te halen. De lus gaat door totdat de betreffende taak volledig is voltooid. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van het handmatig verplaatsen van de pallets.

Foto: Karter