Stapelsoftware op basis van AI

Sun Apr 28 2024

04 28

Stapelsoftware op basis van AI

07/06/2023

Door Ad Spijkers

Viroteq heeft de virtuele stapeluitdaging op ICRA 2023 in Londen gewonnen en lanceert zijn nieuwste AI-oplossing: RobotStackr.


     

Tijdens de onlangs gehouden International Conference on Robotics and Automation (ICRA) in Londen heeft Viroteq in Abcoude de virtual stacking challenge gewonnen. De challenge werd gewonnen met een AI-oplossing die stapel- en verpakkingsprocessen optimaliseert met onbekende gemengde verpakkingen.

Uitdagingen

De uitdaging was opgesteld door Vanderlande om oplossingen voor het stapelen en laden van pakketten onder de aandacht te brengen in een sector die kampt met een groot tekort aan arbeidskrachten. Voor de stapel- en laadprocessen, waar handmatig werk fysiek zwaar is, snakt de industrie naar oplossingen die deze processen kunnen automatiseren. Met de toename van pakketvariëteiten en procesflexibiliteitseisen in de sector is de technische complexiteit van geautomatiseerde stapel- en verpakkingsoplossingen hoog.

De challenge werd georganiseerd door Vanderlande Industries en het Fraunhofer Institut en telde 39 deelnemers van over de hele wereld. Viroteq won zowel de harde (cash) als de zachte (gezamenlijke innovatie) prijs voor alle drie stapel- en verpakkingsdozen, waarmee verschillende logistieke stapelprocessen voor pakketten werden gesimuleerd. De StackrBrain AI-technologie van het bedrijf is toegepast in de kern van zijn RobotStackr-oplossingen. Viroteq optimaliseerde de volumetrische vulsnelheid en kon stapels met hoge stabiliteit creëren, zodat pakketten in praktijksituaties niet beschadigd raken tijdens transport.

RobotStackr

De winst van de stapeluitdaging komt binnen een week waarin Viroteq RobotStackr officieel lanceerde. De in de challenge toegepaste StackrBrain-technologie vormt de basis van RobotStackr. Gebruikers kunnen de complexe AI-modellen hierdoor efficiënt toepassen binnen flexibele stapel- en verpakkingsprocessen. Viroteq wil de technologische en marktgereedheid van deze oplossing verder onderzoeken en introduceren in zijn logistieke operatie.

Het bedrijf ziet het winnen van de internationale uitdaging als beloning voor het werk van het ontwikkelteam. Sinds de start van Viroteq is hard gewerkt om RobotStackr AI-oplossing te ontwikkelen om de prestaties in logistieke processen aanzienlijk te verbeteren. Het bedrijf wil samen met industriële innovators zoals Vanderlande Industries wereldwijd stapelprocessen verder optimaliseren.

Foto: Viroteq