Sereact Lens verbetert voorraadbeheer

Sun Oct 06 2024

10 06

Sereact Lens verbetert voorraadbeheer

01/10/2024

Door Ad Spijkers

Het door AI gestuurde systeem is ontworpen om fouten real-time te herkennen, zodat gebruikers direct kunnen ingrijpen zonder het proces te verstoren.


     

Distributiecentra en magazijnen worden geconfronteerd met toenemende operationele uitdagingen. Dat varieert van onnauwkeurige inventarisatie tot procesinefficiënties en beperkte real-time zichtbaarheid. Sereact in Stuttgart heeft een door AI gestuurd systeem ontworpen om deze problemen rechtstreeks aan te pakken en magazijnbeheer naar een nieuw niveau van efficiëntie en nauwkeurigheid moet tillen. Het Sereact Lens gedoopte systeem bestaat uit een vision-systeem, gekoppeld aan op de cloud gebaseerde kunstmatige intelligentie.

Verbeterde efficiency

Het bewakingsplatform kan naadloos worden geïntegreerd met bestaande warehouse management systemen (WMS). Door de kracht van geavanceerde grote vision-modellen te benutten, bewaakt Sereact Lens continu de inventaris, detecteert operationele anomalieën en automatiseert kritieke taken zoals retourverwerking en real-time besluitvorming.

Sereact Lens verbetert niet alleen de nauwkeurigheid van data. Door detectie van afwijkingen te automatiseren en real-time updates van de inventaris te garanderen, vermindert het systeem het risico op kostbare fouten aanzienlijk. Dit resulteert in verbeterde operationele efficiëntie, betere nauwkeurigheid en soepelere magazijnprestaties. Bedrijven kunnen snellere, beter geïnformeerde beslissingen te nemen via real-time inzichten en een eenvoudig te gebruiken dashboard.

Integratie

Sereact Lens is te integreren met bestaande magazijninfrastructuren, wat zorgt voor minimale verstoring tijdens de implementatie. Het systeem begint vanaf dag één met het optimaliseren van de activiteiten. Om het volledige potentieel te begrijpen, is het essentieel om de belangrijkste kenmerken te verkennen. Elk kenmerk is specifiek ontworpen om een veelvoorkomend pijnpunt in magazijnactiviteiten aan te pakken, wat zorgt voor een soepele en efficiënte workflow.

Het continue bewakingssysteem zorgt ervoor dat inventarisgegevens altijd up-to-date zijn, wat soepele, foutloze activiteiten mogelijk maakt. Met behulp van geavanceerde beeldherkenning legt Sereact Lens automatisch beelden vast van opslagbakken en pickgebieden en analyseert deze. Dit biedt real-time inzicht in de staat en locatie van uw inventaris, waardoor u direct inzicht en controle krijgt.

Het systeem identificeert daardoor snel problemen zoals verkeerd geplaatste artikelen, beschadigde goederen of afval dat de toeleveringsketen kan verstoren. Dit verminderde escalaties, waardoor de operaties efficiënt en foutloos blijven. Sereact Lens vereenvoudigt retourverwerking dit door aangeboden artikelen automatisch real-time te herkennen en vooraf te sorteren, waardoor het proces wordt gestroomlijnd en fouten worden geminimaliseerd.

Praktijkvoorbeelden

De eerste implementaties zijn inmiddels een feit. Een technische groothandel maakt gebruik van Sereact Lens om het uitgaande goederenproces te verbeteren. Door het automatiseren van beeldregistratie tijdens de verzending van goederen, zorgt Sereact Lens voor uitgebreide kwaliteitscontrole. Eventuele fouten of verkeerd verpakte artikelen worden in real-time gedetecteerd, waardoor onmiddellijk corrigerende maatregelen kunnen worden genomen. Dit verbetert niet alleen de operationele efficiëntie, maar verbetert ook de kwaliteitsborging gedurende het hele proces.

Een specialist in fittingen en gereedschappen gebruikte Sereact Lens om een uitgebreide magazijnanalyse uit te voeren. Het resultaat is real-time bewaking en data-gestuurde optimalisatie, wat de activiteiten heeft gestroomlijnd, de zichtbaarheid vergroot en de nauwkeurigheid van de workflow verbeterd.

Foto: Sereact