Item picker met AI voor snellere handling

Thu Apr 25 2024

04 25

Item picker met AI voor snellere handling

01/05/2023

Door Ad Spijkers

ABB heeft zijn portfolio logistieke automatisering uitgebreid met de lancering van de Robotic Item Picker.


     

De nieuwe op AI en vision gebaseerde oplossing kan in ongestructureerde omgevingen in magazijnen en distributiecentra artikelen nauwkeurig detecteren en picken. Met behulp van machine vision en kunstmatige intelligentie bepaalt de Item Picker de optimale grijppunten voor elk voorwerp voordat de zuiggrijper het item oppakt en in de daarvoor bestemde bakken plaatst.

Met een robot, zuiggrijpers en gepatenteerde machine vision-software automatiseert de Robotic Item Picker complexe pick- en place-taken van een reeks items, waaronder blokken, cilinders, zakjes, dozen, polybags en blisterverpakkingen, die anders de behendigheid en flexibiliteit van de mens vergen. Het systeem vereist geen menselijk toezicht of informatie over de fysieke kenmerken van de items die het kiest. Met een orderverzamelsnelheid van maximaal 1.400 artikelen per uur kunnen bedrijven meer bestellingen verwerken zonder extra personeel of tijd.

Items picken

De Robotic Item Picker is geschikt voor een reeks ladingen en toepassingen en kan worden gemonteerd op een van drie ABB-robots: de IRB1200, IRB 1300 en IRB 2600. Met een laadvermogen tot 3 kg en een bereik tot 1,65 m biedt de Item Picker de flexibiliteit die nodig is om te voldoen aan veel verschillende behoeften op het gebied van orderafhandeling en sortering. De robot is al vooraf geconfigureerd en getest, vermindert de technische inspanning en versnelt de time-to-market. Hij is eenvoudig te integreren in bestaande geautomatiseerde opslag- en ophaaloplossingen, zoals shuttle-, kubieke en 3D-opslagoplossingen.

De Item Picker wordt bestuurd door gebruiksvriendelijke applicatiesoftware die alle onderdelen van het systeem integreert en samenwerkt met andere randapparatuur. Hierdoor kunnen klanten en partners eenvoudig componenten en andere functionaliteiten toevoegen. ABB biedt ook een reeks diensten aan voor het hele pakket, inclusief serviceovereenkomsten, online training, preventief onderhoud en technische online ondersteuning.

Foto: ABB