Draadloze routering van mijnbouwtrucks

Mon Apr 29 2024

04 29

Draadloze routering van mijnbouwtrucks

16/10/2023

Door Ad Spijkers

Caterpillar heeft het draadloze netwerk van Rajant in combinatie met zijn MineStar Command gevalideerd voor transport met zijn mijnbouwtrucks.


     

Na uitgebreide tests heeft Caterpillar de interne validatie van Rajant BreadCrumbs LX5 CA-radio's voltooid, waardoor veldproeven met dit Rajant-product en Cat MineStar Command voor transport mogelijk worden. De validatie is een belangrijke stap om de mijnbouwklanten extra opties te bieden bij het inzetten van Command voor het uitvoeren van hun activiteiten. Tijdens tijdens het validatieproces heeft Caterpillar veel ondesteuning gehad van het Rajant-team.

Het krijgen van validatie van Caterpillar is een vereiste geweest voor Rajant, aangezien het dealer-/integratornetwerk van de netwerkspecialist regelmatig vragen krijgt over het ondersteunen van autonomie. Het bedrijf verwacht wereldwijd nieuwe omzet te kunnen genereren voor de bestaande distributors en klanten wereldwijd.

Draadloze netwerken

Rajant in Malvern (bij Philadelphia) is leverancier van Kinetic Mesh-netwerksystemen, een klasse van netwerken die gebruik maakt van volledig autonome knooppunten. Zelfs onder steeds veranderende omstandigheden worden hiermee goede prestaties bereikt. Met behulp van de gepatenteerde InstaMesh-routeringstechnologie bieden Rajant-netwerken dynamische netwerkverbindingen in een mobiele omgeving. Verkeer wordt via de best beschikbare route geleid, aangezien de netwerktopologie voortdurend verandert.

De draadloze knooppunten van Rajant beschikken over meerdere radio's die op verschillende frequenties werken. Ze leiden verkeer door mobiele knooppunten om de connectiviteit en doorvoer in dynamische omgevingen te verbeteren. Deze aanpak creëert meer beschikbare radiopaden en levert ononderbroken communicatie waar andere oplossingen hebben gefaald. De volgende stap is het valideren van de oplossing met Command voor het binnenhalen van de productie op een mijnlocatie om de prestaties en schaalbaarheid te bevestigen.

De Kinetic Mesh netwerken van Rajant zijn volledig mobiele, particuliere draadloze netwerken die een continue connectiviteit behouden zonder de overdrachtsproblemen die andere draadloze en Wi-Fi-leveranciers ervaren. De netwerken kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande satelliet-, glasvezel-, LTE- en vaste draadloze netwerken. Ze ondersteunen connectiviteit van elk knooppunt tot elk knooppunt , mede dankzij jarenlange dienstverlening.

Technologiesuite

Ondergrondse mijnbouw brengt speciale uitdagingen met zich mee als het gaat om veilige, efficiënte exploitatie. Daarom stemt Caterpillar zijn MineStar Solutions af op de behoeften van een bepaalde omgeving. Volgens de fabrikant van zware voertuigen is het het meest uitgebreide en grondig geïntegreerde technologieaanbod voor de mijnbouwindustrie. Ongeacht de omvang, het type of de complexiteit van het ondergrondse proces kan Cat MineStar helpen om te gaan met de uitdagingen waarmee exploitanten dagelijks wordem geconfronteerd. Daarbij moet u denken aan het beheersen van de kosten, verlenging van de levensduur van apparatuur, productiever werken en veilig werken voor de mensen.

Command for Underground maakt het op afstand bedienen van laadinstallaties en dumptrucks mogelijk, zodat de mijnexploitant productiviteits- en efficiëntiewinst kan boeken. Het systeem verbetert de veiligheid door operators uit gevaarlijke omgevingen weg te sturen . Het zorgt ook voor een hogere machinebezetting ten opzichte van werkzaamheden in het gezichtsveld. Dit door de uitvaltijd te verminderen die nodig is voor ploegwisselingen en andere omstandigheden waardoor operators uit het gezicht kunnen verdwijnen.

In Nederland is Pon Equipment in Almere de vertegenwoordiger van Caterpillar grondverzetmachines.

Foto: Caterpillar