Zwolse samenwerking voor kennisbehoud

Tue Mar 19 2024

03 19

Zwolse samenwerking voor kennisbehoud

28/09/2021

Door Ad Spijkers

System integrator Robertpack werkt samen met innovatieplatform Perron038 om technologische kennis in regio Zwolle te bevorderen.


     

System integrator Robertpack uit Zwolle heeft grote namen uit met name de voedingsmiddelen- en drankenindustrie op zijn lijst met referenties staan. Om zijn positie te kunnen waarborgen én versterken, is het voor het bedrijf van belang om continu te blijven innoveren, verduurzamen en elkaar te inspireren.

Bij Perron038 worden technische bedrijven zoals Robertpack met andere bedrijven uit de regio en studenten met elkaar verbonden in een innovatieve omgeving waardoor er een mooi netwerk ontstaat. Onlangs werden dan ook de handtekeningen gezet onder een partnerovereenkomst tussen Robertpack en Perron038.

Kennis delen

De laatste jaren is de ontwikkeling op het gebied van robotica en moderne technologie in een stroomversnelling geraakt. Dat betekent dat kennisdeling en het inspelen op de nieuwe situatie erg belangrijk is. Dit met meerdere bedrijven gezamenlijk oppakken kent zijn voordelen.

Er zit veel technische kennis in de regio Zwolle. Het is belangrijk om deze kennis te delen om zo een voorsprong te houden in de ontwikkeling van moderne technologie zoals robotica en vision. De samenwerking met een innovatieplatform als Perron038 heeft voor de system integrator daarom zeker meerwaarde.

De technische ontwikkelingen voltrekken zich in hoog tempo waardoor robotisering steeds breder ingezet kan worden. Maar er is een schreeuwend tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Ook voor Robertpack is het een grote uitdaging om technisch personeel te vinden. Om te kunnen blijven innoveren, verduurzamen en in de toekomst deze voorsprong te kunnen blijven houden, moet het bedrijf potentiele technici in de regio weten te vinden en te enthousiasmeren.

Innovatiecluster

Juist deze thema’s staan bij Perron038 centraal. De speerpunten van het platform zijn het toepasbaar maken van nieuwe technologieën en jonge mensen inspireren om in de techniek aan de slag te gaan. In de afgelopen jaren zijn er op het gebied van technische ontwikkelingen in de regio Zwolle al goede stappen gezet.

In de open innovatieplek Perron038 werken regionale ondernemers en het onderwijs nauw met elkaar samen. Hier worden high tech met talent en kennis verbonden om zo samen aan de toekomst te bouwen en de regio op de (wereld)kaart te zetten. De tijd dat technisch talent uit de regio Zwolle naar de Randstad of het Zuiden van het land moest vertrekken voor een passende en uitdagende baan in de techniek is verleden tijd.

Foto: Robertpack