GreyOrange breidt AMR-lijn uit met heftrucks

Tue Oct 22 2024

10 22

GreyOrange breidt AMR-lijn uit met heftrucks

09/08/2024

Door Ad Spijkers

De Ranger Forklift-serie cobots zijn ontwikkeld om Case Pick toepassingen en palletverplaatsing mogelijk te maken.


     

GreyOrange in Atlanta, specialist in AI-gestuurde fulfillment-automatisering, heeft uitbreiding van zijn Intralogistics en Case Pick Ranger portfolio aangekondigd. Als reactie op de groeiende behoefte aan geavanceerde automatiseringsoplossingen heeft het bedrijf nieuwe autonome vorkheftrucks geïntroduceerd. Ze kunnen gesloten pallets verwerken en meerdere pallets of trolleys tegelijkertijd beheren, waardoor de operationele efficiëntie en doorvoer worden verbeterd.

Autonome heftrucks

De twee nieuwe intralogistieke en case pick-robotoplossingen zijn de nieuwste toevoegingen aan het Certified Ranger NetworkTM (CRN)-ecosysteem van GreyOrange. De voertuigen worden aangestuurd door het GreyMatter fulfillment-orkestratieplatform. Het bedrijf claimt het eerste op de markt te zijn die autonome heftruckoplossingen lanceren die meerdere karren en pallets kunnen hanteren. De oplossingen zullen inspelen op de marktvraag naar zware ladingen, waarbij tot vier karren met een gecombineerd gewicht van 3000 kg kunnen worden opgetild.

De nieuwe mobiele robots pakken een kloof in de markt aan. De Ranger Forklift XXL voor het verzamelen van dozen en de Ranger Forklift AnyPallet voor het verwerken van gesloten pallets bieden snelle doorlooptijden en hoge productiviteitsverhogingen. Deze Ranger Forklift-bots worden ondersteund door GreyMatter's pick assist en intralogistieke service, waardoor de meest intelligente oplossingen voor de industrie worden gecreëerd.

Veilig en economisch

De marktvraag richt zich steeds meer op automatiseringsoplossingen die efficiënt meerdere pallets of trolleys tegelijkertijd kunnen beheren. De nieuwe autonome mobiele robot (AMR) varianten stroomlijnen niet alleen de operationele efficiëntie, maar openen ook nieuwe zakelijke kansen. Dit versterkt het concurrentievoordeel voor zowel GreyOrange als haar klanten.

De collaboratieve AMR's zijn oplossingen voor het vervangen van vorkheftrucks. Hiermee is het veiliger om in magazijnen te werken en kunnen de operationele kosten worden verlaagd. De introductie van deze autonome vorkheftruckbots markeert een stap voorwaarts in het vermogen van GreyOrange om aan de marktvraag te voldoen en bestaande beperkingen aan te pakken. Hiermee mikt het bedrijf oplossingen in verschillende sectoren, waaronder detailhandel, voedingsmiddelen en dranken, consumptiegoederen en elektronica, farmaceutica, auto-onderdelen en doe-het-zelf.

Behalve de Ranger Forklift-bots omvat het CRN ook een oplossing voor cyclustelling en cobotsystemen die samenwerken met menselijke werknemers. De Nederlandse markt wordt bediend vanuit het kantoor in Laatzen (bij Hannover).

Foto: GreyOrange