Fanuc bouwt nieuw technologiecentrum

Fri Jul 30 2021

07 30

Fanuc bouwt nieuw technologiecentrum

16/07/2021

Door Ad Spijkers

Fanuc bouwt een nieuw technisch centrum op zijn locatie in Neuhausen auf den Fildern (bij Stuttgart).


     

Het nieuwe gebouw zal ongeveer 6.000 m2 ruimte bieden aan het Europese ontwikkelingscentrum en de technische ondersteuningsorganisatie van het bedrijf. De opstart staat gepland voor 2023.

Vanaf 2023 zal het nieuwe pand Fanuc's Europese technische ondersteuningsorganisatie en zijn Europese ontwikkelingscentrum huisvesten. Beide divisies zijn sinds 2017 gevestigd in Neuhausen. Het totale aantal medewerkers op de locatie is sindsdien gestegen van iets minder dan 300 tot meer dan 400, inclusief de activiteiten van Fanuc Deutschland.

Uitbreidingen

De nieuwbouw is weer een stap in de verdere expansie van het Japanse merk. Het bedrijf opende de afgelopen maanden al moderne nieuwe kantoorgebouwen in Tsjechië en België. Momenteel werkt de onderneming ook aan nieuwe faciliteiten in Oostenrijk, Slowakije, Spanje en Frankrijk. Het nieuwe gebouw in Neuhausen wordt het vierde gebouw op deze locatie.

In de toekomst komt er meer ruimte voor softwareontwikkeling en testruns, maar ook voor functionele en applicatietesten op verschillende machines en robots. Alleen al de machinehal van het technisch centrum zal meer dan 2.000 m2 beslaan. In totaal investeert Fanuc ongeveer 22 miljoen euro in het gebouw en de recent voltooide parkeergarage.

Regionale ondersteuning

De technische ondersteuning van Fanuc richt zich op het assisteren bij de introductie en installatie van nieuwe producten in Europa. Het ontwikkelingscentrum zorgt er voor dat de behoeften en wensen van Europese klanten rechtstreeks in de productontwikkeling terechtkomen op het hoofdkantoor van het bedrijf in Japan.

In Neuhausen voert het bedrijf tests uit die de productieomstandigheden bij de klanten nabootsen. Europa telt veel innovatieve bedrijven met speciale eisen, waarvoor het bedrijf maatwerkoplossingen ontwikkelt.

Fanuc heeft twaalf ontwikkelingslaboratoria op het hoofdkantoor in Japan, plus testcentra die helpen bij het optimaliseren en verzekeren van de functionaliteit en kwaliteit van productgroepen zoals CNC-controllers, lasers, industriële robots en werktuigmachines. De onderneming laat productontwikkeling dicht bij haar klanten plaatsvinden. Om er voor te zorgen dat de productontwikkeling aansluit bij de behoeften van Europese klanten, blijft het concern zijn technische centra over het gehele continent uitbreiden.

Foto: Fanuc