Samenwerking voor intralogistiek

Sun May 26 2024

05 26

Samenwerking voor intralogistiek

08/04/2024

Door Ad Spijkers

Siemens, Universal Robots (UR) en Zivid hebben hun krachten gebundeld om een oplossing te creëren voor magazijnautomatisering.


     

De oplossing moet de magazijnautomatisering stroomlijnen en de aanhoudende uitdagingen van intra-logistieke uitvoeringstaken oplossen. Door de kracht van geavanceerde vision-technologie en toonaangevende collaboratieve robotica te benutten, kan de Simatic Robot Pick AI picken in elke omgeving mogelijk maken.

Samenwerking

Het partnerschap is een stap voorwaarts in het oplossen van de complexe uitdagingen waarmee de logistieke en e-commercesector wordt geconfronteerd. Moderne fulfilmentcentra worden gekenmerkt door het geautomatiseerd transport van grote hoeveelheden en variëteiten van stock-keeping units (SKU’s). De nieuwe oplossing is speciaal ontwikkeld om de industrie een betrouwbare en vertrouwde oplossing te bieden voor het verzamelen van deze artikelen, ongeacht hun vorm, grootte of transparantie.

De samenwerkende partijen zien een groot potentieel en een aanzienlijke vraag naar automatisering in fulfilmentcentra en de e-commerce-industrie. Deze oplossing biedt klanten het gebruiksgemak en de integratie die men mag verwachten van het werken met leveranciers van vision-, robotica- en detectiesoftware. De samenwerking markeert de voortdurende inspanningen om robotplatforms te verbinden met AI-technologieën en is ook een bewijs van de toewijding om automatisering te leveren voor iedereen, waar dan ook.

Nieuwe technologieën

De oplossing is samengesteld uit de nieuwste geavanceerde technologieën:

  • Simatic Robot Pick AI van Siemens (Nederlands kantoor in Den Haag) is vooraf getrainde, op deep learning gebaseerde vision-software. Deze stelt robots in staat taken uit te voeren die voorheen beperkt waren tot handmatige interventie;
  • de UR20 van Universal Robots (Nederlandse vestiging in Eindhoven) heeft een groot bereik en compact ontwerp. De cobot maakt automatisering mogelijk van toepassingen waarbij zware voorwerpen over langere afstanden moeten worden opgetild. Tegelijkertijd worden de UR-veiligheidsnormen gehandhaafd (de oplossing werkt overigens voor de hele cobotfamilie);
  • De 2+ M130-camera van Zivid (vertegenwoordigd door Fyzir in Delft) is de eerste 3D-sensor die alles in beeld kan brengen, inclusief transparante en doorschijnende items. Hierdoor wordt de toegankelijkheid en keuzemogelijkheid voor e-commerce- en fulfilmenttoepassingen vergroot.

3D vision oplossing

Door de 3D vision oplossing van Zivid te combineren met de software van Siemens en de cobot van UR ontstaat een robuuste oplossing die tegemoetkomt aan de veranderende behoeften van de logistieke en e-commercesector. De samenwerking opent nieuwe mogelijkheden voor de automatisering van betrouwbaar orderpicken, die voor iedereen toegankelijk gemaakt kan worden.

De oplossing is al gedemonstreerd op beurzen in Europa en Noord-Amerika en zal ook worden getoond op de Hannover Messe (22-26 april).

Foto: Universal Robots