Zebra Technologies neemt Fetch over

Tue Mar 19 2024

03 19

Zebra Technologies neemt Fetch over

05/07/2021

Door Ad Spijkers

Overname versnelt Zebra's groei in intelligente industriële automatisering en in robotica in klantgerichte oplossingen.


     

Zebra Technologies, vooral bekend als producent van printers en scanners voor barcode-applicaties, heeft aangekondigd Fetch Robotics te willen overnemen. De Autonome Mobiele Robots (AMR's) van Fetch worden gebruikt voor geoptimaliseerd orderpicken in distributiecentra, just-in-time materiaallevering in productiefaciliteiten en het automatiseren van handmatige materiaalverplaatsing in elke faciliteit.

Zebra Technologies

De overname van Fetch Robotics werd volgens Amerikaanse gewoonte met veel marketingkretologie aangekondigd. Zo zal de overname van Fetch volgens Zebra Technologies de 'Enterprise Asset Intelligence-visie en groei in intelligente industriële automatisering versnellen door nieuwe manieren te omarmen om workflows te versterken en onze klanten te helpen efficiënter te werken in steeds meer geautomatiseerde, data-aangedreven omgevingen".

De overname past in het voortdurende streven van het bedrijf om de toeleveringsketen van het punt van productie tot het punt van consumptie te optimaliseren. Het Fetch-team is dan ook van harte welkom in de Zebra-familie. Het hoofdkantoor van Zebra Technologies is gevestigd in Lincolnshire, Illinois. In Nederland worden de apparaten en systemen van het merk door diverse partijen aangeboden.

Fetch Robotics

Fetch Robotics in San José (Californië) beschikt over een groot AMR-portfolio en biedt naadloze integratie met magazijn- en productiesystemen zonder dat aanpassingen aan faciliteiten of infrastructuur nodig zijn. Workflow Builder, Fetch's workflow ontwikkelingspakket, maakt 'out-of-the-box' automatisering mogelijk. Hierdoor kunnen system integrators en eindklanten geautomatiseerde material handling workflows implementeren in uren in plaats van maanden.

De AMR's van Fetch Robotics helpen de impact van arbeidstekorten te verminderen door de doorvoer, efficiëntie en productiviteit te verbeteren terwijl ze naast mensen werken in fulfillment-, distributie- en productieomgevingen.

Behalve de AMR's biedt de op de cloud gebaseerde Enterprise Software, FetchCore, een platform voor het implementeren en volledig integreren van een breed scala aan geautomatiseerde workflows in productie- en magazijnactiviteiten. Ook biedt het platform inzicht in vestigingen door middel van machine learning op basis van AMR-sensorgegevens. De geplande overname past in Zebra's visie om geavanceerde robotica-oplossingen te bieden aan klanten met arbeidsintensieve activiteiten.

Fetch werkte al samen met Zebra Technologies als Zebra Ventures portfolio bedrijf. Het doel van beide bedrijven is om robots en mensen de kans te geven hun beste werk te doen. Zebra verwacht de aankoopprijs van 290 miljoen dollar (244 miljoen euro) voor de 95% van het bedrijf die het nog niet bezit, te kunnen financieren met kasgeld. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke condities, waaronder goedkeuring van de toezichthouder, en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 worden afgerond.

Foto: Fetch Robotics