3D-betonprinter uit Oss bouwt villa in Florida

Sun May 26 2024

05 26

3D-betonprinter uit Oss bouwt villa in Florida

22/03/2023

Door Ad Spijkers

CyBe Construction gaat deze maand zijn eerste 3D betonnen villa in Florida printen.


     

CyBe Construction in Oss is opgericht in 2013 en brengt dus tien jaar kennis en ervaring van 3D-betonprintprojecten wereldwijd met zich mee. Begin dit jaar opende het bedrijf zijn nieuwste vestiging, CyBe Florida LLC in Tallahassee. Deze uitbreiding getuigt van de voortdurende groei en toewijding van het bedrijf om innovatieve bouwtechnologie toegankelijk te maken voor huiseigenaren in het hele land. CyBe Florida LLC zal een scala aan bouwdiensten aanbieden, waaronder 3D-betonprinten en op maat gemaakte ontwerpoplossingen.

CyBe Construction is specifiek gericht op de duurzame woningmarkt van het land. Daar is een sterke vraag naar betaalbare (huur)woningen. De vraag lijkt tijdens Covid-19 alleen maar lijkt te zijn toegenomen en wordt versterkt door de effecten van klimaatveranderingen. De vestiging in Florida heeft samengewerkt met LLG Architects en aannemer James Light om geavanceerde ontwerpoplossingen en 3D-printtechnologie op de markt in Florida te brengen. Het partnerschap combineert de technische en bouwtechnische expertise van CyBe Construction met de ontwerpvaardigheden van LLG Architects en de bouw- en marktervaring van James Light, wat resulteert in een ongeëvenaarde waarde voor de klant.

3D-printen in de bouw

3D-printtechnologie zorgt voor een revolutie in de bouwsector en CyBe Construction loopt vooraan mee in deze beweging. De voordelen van 3D-printen in de bouw zijn onder meer minder materiaalverspilling, verbeterde efficiëntie en snellere bouwtijden. De 3D-printtechnologie zorgt ook voor ook nauwkeurige metingen en elimineert menselijke fouten die kunnen optreden bij traditionele bouwmethoden.

De 3D-printtechnologie van CyBe Construction vermindert ook de ecologische voetafdruk van de bouw tot 30%, waardoor het een cruciale stap is in het bouwen van duurzamere en milieuvriendelijkere woningen. Met zijn technologie creëert het bedrijf woningen die niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook milieuvriendelijk en duurzaam.

Met de uitbreiding naar de VS en het printen van de eerste 3D-betonnen villa in Florida, staat CyBe Construction klaar om samen met zijn partners een leider te worden in de woningbouwmarkt.

Foto: CyBe Construction