Epson komt met 6-assige gelijkstroomrobot

Sat Apr 20 2024

04 20

Epson komt met 6-assige gelijkstroomrobot

19/10/2022

Door Liam van Koert

De nieuwe VT6L-DC All-in-One 6-assige robot van Epson is een DC-aangedreven versie van de VT6L.  Door op gelijkstroom te werken is hij ideaal voor mobiele oplossingen.


     

De VT6L-DC heeft dezelfde krachtige functies heeft als de high-end robots van Epson. Met een ingebouwde controller, een bereik tot 900 mm en een laadvermogen tot 6 kg zorgt hij voor een hoge verwerkingscapaciteit en operationele flexibiliteit in een kleine ruimte. De VT6L-DC wordt geleverd met twee krachtige ontwikkelomgevingen: Epson RC+ voor eenvoudig te leren programmeren met alle functies en Epson RC+ Express voor programmeren zonder code te schrijven.

De VT6L controller (in de basis van de robot) heeft een 48 VDC stroombron nodig om de robotarm en controller te laten werken. 48 VDC is een gebruikelijke laadspanning die beschikbaar is op de meeste mobiele robotbasissen.

 

Mobiele eisen

Epson is zich terdege bewust van de nieuwe ANSI/RIA 15.08-norm die het afgelopen jaar is ontstaan als leidraad voor de ontwikkeling en veilige werking van mobiele robotmanipulatoren (alias "industriële mobiele robots"). Het bedrijf heeft de nieuwe oplossing ontworpen om samen te werken met een mobiele robotbasis om te voldoen aan de R15.08-norm.

De nieuwe robot biedt ook een haalbare optie voor robotmanipulatoren voor de mobiele handling van onderdelen en componenten in andere markten zoals opslag, productie en assemblage.

"Naarmate meer bedrijven automatisering implementeren om de uitdagingen van hun personeel aan te gaan, erkent Epson dat meer gebruikers niet alleen gebruiksvriendelijke toepassingen nodig hebben, maar ook de flexibiliteit om mobiel te zijn", zegt Scott Marsic, Group Product Manager, Epson Robots. "Epson zet zich in voor een vereenvoudigde automatiseringservaring. Met oplossingen als de VT6L-DC kunnen operators in de opslag, logistiek en machinebouw een traditionele 6-assige robot van plaats naar plaats verplaatsen in plaats van hem op één vaste plaats te monteren. En met eenvoudige, visuele programmeersoftware zoals RC+ Express kunnen gebruikers hun robotautomatiseringsoplossingen snel in gebruik nemen."

Nieuwe softwarefuncties

Epson RC+ Express is ideaal voor mensen die nieuw zijn in de automatisering en weinig of geen programmeerervaring hebben. De software heeft een eenvoudige, visuele leeromgeving, een gemakkelijk te volgen, blokvormige indeling, kant-en-klare sjablonen en andere tijdbesparende functies waarmee Epson SCARA- en 6-assige robots snel aan de slag kunnen.

Vroeger werkte de gebruiksvriendelijke software slechts met enkele Epson-robots. Nu werkt het met honderden Epson SCARA- en 6-assige robots, van de All-in-One Series tot de krachtigste GX- en C-Series. De software heeft tijdbesparende functies zoals Epsons eigen Focus Assist-technologie met automatisch gegenereerde velden voor een snelle en eenvoudige instelling en een ingebouwde 3D-simulator om toepassingen te helpen visualiseren en afstemmen.