Powerbank voor zaai- en wiedrobot

Sat Mar 02 2024

03 02

Powerbank voor zaai- en wiedrobot

21/09/2022

Door Ad Spijkers

De Deense fabrikant Farmdroid heeft een nieuwe add-on geïntroduceerd voor zijn agribot: de FD20 Powerbank.


     

Het zal u niet verbazen dat deze powerbank wat groter is dan het extra stroombronnetje dat u in uw broekzak bewaart voor het geval uw telefoon bijna leeg is. De Powerbank van Farmdroid bestaat uit twee batterijen, waardoor de batterijcapaciteit en de looptijd van de robot verdubbeld worden. Het pakket bevat een externe oplader, kabels en een plank om de batterijen op uw FD20 te monteren.

Een volledig opgeladen Powerbank kan de robot tot twaalf uur laten werken, zodat deze elke dag 24 uur kan doordraaien. Het accupakket komt vooral van pas als het weer voor langere periodes slecht is en er overdag niet genoeg zonuren zijn om de robot (ook FarmDroid genaamd) van stroom te voorzien. De FD20 Powerbank voorziet de robot van de extra energie om ervoor te zorgen dat hij altijd aan de gang, ook als het een tijdje bewolkt is. Op deze manier is geen weer te gek voor de FarmDroid.

Zaai- en wiedrobot

FarmDroid is een volautomatische robot die zowel voor zaaien als onkruidbestrijding kan zorgen. De robot helpt boeren en plantenveredelaars om hun kosten van zaaien en wieden te verlagen en dat zelfs op een CO2-neutrale en ecologische manier.

FarmDroid werd in 2018 opgericht door de twee broers Jens en Kristian Warming, samen met de Deense innovatieomgeving Syddansk Innovation en robotexpert Esben Østergaard. In het voorjaar van 2020 had de FarmDroid al meer dan 1.500 hectare gezaaid en schoongemaakt, verspreid over grote delen van Europa.

Foto: Farmdroid