EUnited Robotics sluit zich aan bij VDMA

Tue Apr 23 2024

04 23

EUnited Robotics sluit zich aan bij VDMA

01/11/2022

Door Ad Spijkers

EUnited Robotics en VDMA Robotics + Automation fuseren tot een sterk platform voor de Europese robotica-industrie.


     

Beide organisaties verwachten door de middelen te bundelen in een sterk Europees platform de voordelen van automatisering in Europa te plukken. Dit zal ze in staat stellen efficiënter te worden in het ontwikkelen van normen voor de slimme fabriek van de toekomst. Ook zullen ze een betere stem hebben over regelgevingskwesties en onze aanpak vastleggen naar een mensgerichte aanpak van de toekomst van werk.

Van twee naar een

VDMA Robotics + Automation verenigt meer dan 370 aangesloten bedrijven uit dertien Europese landen", aldus Patrick Schwarzkopf, Managing Director van VDMA Robotics + Automation. "We kijken er naar uit om de vele activiteiten van EUnited Robotics voort te zetten, zoals de European Robotics Summit, belangenbehartiging op Europees niveau en de Good Work Charter-campagne. Dit is een aanwinst voor de Europese robotica-industrie."

Klaus-Dieter Axt, uitvoerend directeur van EUnited AISBL, voegt daar aan toe: "De nauwe samenwerking tussen EUnited Robotics en VDMA R+A is al goed ingeburgerd en wordt weerspiegeld in de grote overlap in het aantal leden van de twee associatieplatforms. Met deze strategische beslissing kunnen de leden van EUnited Robotics profiteren van nieuwe synergieën en gebruik maken van het volledige dienstenaanbod van de VDMA. We zullen de goede samenwerking tussen EUnited en VDMA Robotics + Automation in de toekomst voortzetten."

EUnited AISBL en VDMA R+A

EUnited AISBL is de Europese vereniging die de dialoog aangaat met EU-besluitvormers bij de ontwikkeling en optimalisatie van politieke en regelgevende kaders voor de maakindustrie. Als de stem van machineleveranciers en apparatuurleveranciers in Europa spreekt de organisatie namens de bedrijven die de kern vormen van Europa's geavanceerde productietechnologie.

VDMA is met ongeveer 3.500 leden de grootste netwerkorganisatie en belangrijke spreekbuis voor de machinebouw in Duitsland en Europa. De vereniging vertegenwoordigt de gemeenschappelijke economische, technische en wetenschappelijke belangen van deze unieke en diverse industrie. Hierbinnen vormt VDMA Robotics + Automation een branchevereniging met leveranciers van componenten en systemen op het gebied van robotica, geïntegreerde assemblageoplossingen en machine vision (industriële beeldverwerking).

Het doel van het platform is om robotica en automatisering te ondersteunen door middel van een breed scala aan activiteiten en diensten. De focus van het werk ligt op statistische analyse en marktonderzoeken, marketingactiviteiten, standaardisatie, public relations, toekomststudies, beursbeleid en netwerkevenementen en conferenties.

Foto: PxHere