Dematic introduceert nieuw type AMR

Mon Apr 29 2024

04 29

Dematic introduceert nieuw type AMR

06/02/2024

Door Ad Spijkers

Het bedrijf laat tijdens LogiMAT in Stuttgart (19-21 maart) zien hoe het oplossingen ontwerpt en installeert.


     

Met zijn systemen wil Dematic zijn klanten helpt om meer dan alleen hun doelstellingen te realiseren. Onder het motto ‘Opgelost: uw ambitie. onze missie' laat de specialist in intelligente automatiseringstechnologie zien hoe een complete focus op klanten leidt tot het oplossen van uitdagingen en helpt te voldoen aan unieke vereisten.

Beurservaring

Op de ene stand (in hal 1) krijgen bezoekers een uitgebreide interactieve beurservaring, met verschillende oplossingen om uit te kiezen. De focus ligt hierbij op geautomatiseerde processen en klantenservice voor het magazijn van morgen. In hal 1 zijn ook de technologie-cases te bekijken, terwijl in hal 10 het accent ligt op de adviesdiensten en demonstraties van Kion Integrated Solutions (KIS) van de merken Dematic, Still en Linde Material Handling.

Het motto is te zien als een vergelijking: je moet alles weten om een probleem op te lossen. Elke klant heeft ambities om te groeien of zijn bedrijf te veranderen op een wijze die verder gaat dan standaarddoelstellingen. Klanten willen allemaal dat hun dromen realiteit worden door samen te werken met een betrouwbare en ervaren partner zoals Dematic.

Nieuwe AMR

Dematic onthult op LogiMAT een nieuwe ‘bin-to-picker’ AMR-oplossing. Hierbij nemen autonome mobiele robots het geautomatiseerd verwijderen en opslaan van containers over van een rekopslagsysteem. De geavanceerde software van het bedrijf is naadloos geïntegreerd in de demonstratie van het AMR-orderpicken. Onder leiding van de software bewegen de robots zich door het magazijn om de geselecteerde containers veilig naar het verzamelstation te transporteren. Dit is zowel handmatig uit te voeren  tijdens de showcase, maar ook met behulp van een robot als geautomatiseerde orderverzamelaar.

In de demonstratie van het AMR-picken is ook een servicecase geïntegreerd, inclusief een uitgebreide ergonomische controle. Verder worden er toekomstige inspectieprocessen getoond, met behulp van een live drone-inspectie en een thermische controle. Dit zorgt voor een efficiënte bewaking van apparatuur en een analyse van de voorraadniveaus.

Vlucht

Verder staat er nog een case gepland die betrekking heeft op de integratie van twee statische ‘pouch arms’, gevisualiseerd op een 4 m breed LED-scherm. Via een bijbehorend aanraakscherm kunnen bezoekers de technische details van het pouch-systeem bekijken en zo een beter inzicht krijgen in de prestaties en functionaliteit van deze technologie.

Ook is het mogelijk om een ‘vlucht’ te maken door een magazijn. Dit biedt bezoekers eenvirtuele ervaring, waarbij nog meer Dematic-oplossingen te zien zijn. L-vormige LED-schermen geven de werkelijke magazijnomgeving weer.

Foto: Dematic