Samenwerking bij Global Robot Expo

Tue Apr 23 2024

04 23

Samenwerking bij Global Robot Expo

25/07/2022

Door Ad Spijkers

Congres en vakbeurs op het gebied van robotica, kunstmatige intelligentie en Industrie 4.0 in Madrid.


     

Global Robot Expo en Ifema Madrid hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk een groot evenement op het gebied van robotica, kunstmatige intelligentie en Industrie 4.0 te organiseren. Congres en vakbeurs zullen door beide entiteiten gezamenlijk worden georganiseerd, via een alliantie die van GR-EX een wereldreferentie moet maken op het gebied van robotica, kunstmatige intelligentie en Industrie 4.0.

Congres en vakbeurs

Op het GR-EX Wereldcongres en de vakbeurs kunnen bezoekers innovaties vinden voor de industrie en geavanceerde productie. Digitalisering, automatisering, robotica en innovaties in logistiek en intralogistiek krijgen een prominente plek. Daarnaast omvat het congres ook nieuwe en opkomende robottoepassingen en technologieën die in de meest uiteenlopende sectoren zoals geneeskunde, landbouw, milieu, transport, noodsituaties, veiligheid, ruimtevaart en energie.

Het jaar 2022 omvat tevens de eerste editie van het congres GR-EX Intelligence, een vakbeurs voor innovaties in kunstmatige intelligentie. De bezoeker kan hier alle mogelijkheden ontdekken die deze technologie biedt om bedrijven te transformeren op gebieden zoals sales, marketing of procesautomatisering. Maar ook worden hier nieuwe toepassingen getoond voor verschillende sectoren, zoals krijgen landbouw, farma, gezondheid, industrie, scheepvaart, transport en smart cities.

Ambitie

Door de recente alliantie kan de Spaanse beursorganisatie een geconsolideerd evenement toevoegen aan zijn staat van dienst. Door de overeenkomst gaat Global Robot Expo een nieuwe fase in waarin het hoofddoel is om te blijven groeien en zich te consolideren als internationaal evenement in zijn specialiteit.

De editie 2022 vindt plaats op 30 november en 1 december op het beursterrein aan de noordoostzijde van de Spaanse hoofdstad, in de buurt van het vliegveld. Doel is een uniek netwerkecosysteem op hoog niveau te blijven bieden, met deelname van de meest vooraanstaande bedrijven en professionals.

Hiertoe heeft het evenement samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de belangrijkste Spaanse verenigingen en groepen in de sector, zoals AER Automation (vereniging van robotica en automatisering), Hisparob (technologisch platform voor robotica), het RoboCity2030-consortium en AEPIA (vereniging for artificial intelligence). Hierdoor kan Global Robot Expo een programma van activiteiten en conferenties presenteren die van groot belang zijn voor professionals.

Meer informatie over het evenement kunt u krijgen bij Intraservice in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Foto: Ifema Madrid