ABB en XtalPi in labautomatisering

Thu May 02 2024

05 02

ABB en XtalPi in labautomatisering

18/12/2023

Door Ad Spijkers

ABB Robotics en XtalPi zijn een strategisch partnerschap aangegaan om een reeks geautomatiseerde laboratoriumwerkstations in China te produceren.


     

XtalPi kocht in 2022 meer dan honderd ABB GoFa cobots om geautomatiseerde laboratoriumwerkstations te creëren in zijn testcentrum in Shanghai. Dit jaar lanceerde De onderneming het op automatisering gerichte merk XtalPi Intelligent Automation met als doel onderzoekers te helpen met automatiseringsapparatuur.

Labautomatisering

Samen met ABB Robotics gebruikt XtalPi Intelligent Automation GoFa cobots om de synthese- en kristallisatieprocessen te automatiseren die betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en materialen voor de doelindustrieën. De geautomatiseerde laboratoriumwerkstations kunnen worden aangepast aan specifieke vereisten, waarbij verschillende modules worden gebruikt om verschillende experimentstappen te voltooien.

De GoFa cobots voeren repetitieve, handmatige taken uit. Ze werken non-stop, waardoor het tempo van het experimenteren wordt versneld. De grote hoeveelheden hoogwaardige data die worden gegenereerd, zullen de efficiëntie van de 'Design Make Test Analyze" onderzoekscyclus helpen vergroten en een solide basis bieden voor het stimuleren van AI voor de wetenschap.

Werkstations

XtalPi Intelligent Automation gebruikt de GoFa cobots om te ontwikkelen om laboratoriumonderzoek en -ontwikkeling sneller en efficiënter te maken. Het gaat daarbij om voorbereidingswerkstations, verdunnings- en filtratiewerkstations, reactiewerkstations, UPLC-testwerkstations, dashboardkastjeswerkstations, monstermagazijnen en AGV's.

Elk geautomatiseerd werkstation kan honderden verschillende experimenten uitvoeren, waarbij de cobots in een reeks uitdagende omgevingen opereren. Daarbij moet u denken aan handschoenenkasten – zonder vocht of zuurstof. Daarbij voeren ze ingewikkelde taken uit zoals het openen van deksels, het plaatsen van laboratoriumapparatuur, het hanteren van vloeistoffen, monstertoevoeging, filtratie, verdunning, magnetisch roeren, snelle bemonstering en UPLC-testen, met minimaal toezicht vereist. AMR's uitgerust met GoFa cobots brengen monsters automatisch over tussen werkstations, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de kosten verder worden verlaagd.

De geautomatiseerde monstermagazijnen zijn uitgerust met een GoFa cobot en vier roterende kolommen en zorgen voor een compacte en efficiënte opslag en ophalen van laboratoriumreagentia, waardoor het proces efficiënter en volledig traceerbaar wordt.

XtalPi

Door samen te werken met ABB kan Xalpi de efficiëntie in laboratoria verhogen door een mens-robot-integratiemodel te implementeren. Het bedrijf wil het intelligente softwaresysteem en de industriële ervaring van XtalPi combineren met de expertise van ABB op het gebied van robotica. Het doel is om oplossingen voor de farmaceutische industrie te bieden. Dit zal op zijn beurt het gebruik van automatisering en robots in het R&D-proces vergroten en laboratoria helpen automatiseren. De markt voor laboratoriumautomatisering kent een groei kent, met een omzet van 5,1 miljard dollar in 2022 en naar verwachting 7,1 miljard dollar in 2028.

XtalPi is een technologiebedrijf dat drijft op kunstmatige intelligentie (AI) en robotica. Het bedrijf is in 2015 opgericht op de MIT-campus en zet zich in voor het stimuleren van intelligente en digitale transformatie in de life science- en nieuwe materialenindustrie.

Foto: ABB Robotics