Continental versterkt expertise in AMR's

Mon Apr 29 2024

04 29

Continental versterkt expertise in AMR's

20/10/2023

Door Ad Spijkers

Het concern heeft de divisie van Kinexon voor boordbesturingssystemen voor AMR's overgenomen.


     

Continental kondigde zijn toetreding tot de markt voor AMR's in de intralogistieke sector in 2021 aan. Voortbouwend op zijn ervaring in de automobielsector heeft het technologiebedrijf een eigen industriële oplossing ontwikkeld die de logistieke workflows vereenvoudigt. Na een interne testfase op continentale productielocaties over de hele wereld zijn de AMR's beschikbaar voor externe marktbetreding met verbeterde en nieuwe functies en de afhandeling van nieuwe gebruiksscenario's.

Totaalaanbieding

Het concern heeft nu de divisie van Kinexon voor boordbesturingssystemen voor de intelligente besturing van autonome mobiele robots (AMR) overgenomen. 'Conti' versterkt daarmee zijn positie op het strategische groeiveld van mobiele robotica. De kern van de overname is het on-board besturingssysteem 'Brain'. Dit is ontwikkeld voor de nauwkeurige besturing van in netwerken opgenomen AMR's. Het ontwikkelingsteam van de divisie van Kinexon verhuist mee naar Continental. Kinexon heeft zijn hoofdkantoor in München, Continental in Hannover.

Door deze overname breidt het concern zijn robotica-expertise op het gebied van software en hardware uit en versterkt daarmee zijn eigen assortiment klantoplossingen voor mobiele robots. Hierdoor kan de introductie van nieuwe functionaliteiten en de uitbreiding van het productportfolio binnen de robotica voor de intralogistiek verder worden versneld. Beide bedrijven zijn overeengekomen de aankoopprijs en verdere details van de transactie niet bekend te maken.

Strategieën

Door de overname kan Continental zijn klanten uit eigen hand een beproefde totaaloplossing bieden. Deze stap onderstreept het uigestippelde groeipad voor Continental Mobile Robots voor een breed scala aan eindmarkten.

De bestaande samenwerking tussen Kinexon en Continental zal ook na de adoptie van het ingebouwde besturingssysteem Brain voor autonome robots worden voortgezet. In de toekomst zal Kinexon zich richten op het snelgroeiende gebied van centrale besturing voor autonome robots in de roboticasector en zijn software voor wagenparkbeheer verder uitbreiden. Om de AMR's te beheren, biedt Continental zijn klanten optioneel deze intelligente wagenparkbeheersoftware aan.

Om aan de vraag van zijn klanten te voldoen, wil Kinexon zich 100% concentreren op zijn fleetmanagement-oplossing. De verkoop van de divisie van het Brain on-board besturingssysteem voor mobiele robots past hierin.

Foto: Continental