Box-PC versnelt implementatie AMR's

Sun Sep 08 2024

09 08

Box-PC versnelt implementatie AMR's

29/05/2024

Door Ad Spijkers

Advantech heeft de lancering aangekondigd van zijn AMR-S100 Box PC voor mobiele robots.


     

De Box-PC is ontworpen om de ontwikkeling van autonome mobiele robots (AMR), industriële automatisering en edge AI implementaties te versnellen. Het hoofdkantoor van Advantech is gevestigd in Taipei, de Nederlandse vestiging in Son en Breugel.

De AMR-S100 bevat de NVidia Jetson AGX Orin system-on-module voor krachtige AI-computermogelijkheden. Box-PC is ontworpen om een productieklare oplossing te bieden voor bedrijven die NVidia Isaac Perceptor van prototyping naar de productiefase willen brengen. Advantech en NVidia hebben nauw samengewerkt om dit het eerste product te maken dat compatibel is met NVidia Isaac Perceptor, een verzameling basismodellen, roboticatools en GPU-versnelde bibliotheken.

Toepassing

De AMR-S100 is naadloos compatibel met de NVidia JetPack SDK en goedgekeurde sensormodules in de NVidia Nova Orin-ontwikkelkit. Hierdoor kunnen klanten AMR en andere robotconfiguraties en -toepassingen efficiënter inzetten in termen van tijd en kosten. Advantech levert ook zijn eigen ROS 2 Suite-pakket aan klanten, waardoor gebruikers via afstandsbediening kunnen werken, statusbewaking van de hardware, beveiligingsbeheer en meer kunnen uitvoeren.

De AMR-S100 is een kant-en-klaar product, maar ook een hulpmiddel voor ODM-mogelijkheden (Original Design Manufacturer). Door Nova Orin-compatibele AMR-S100 en sensoren te selecteren, kunnen klanten hun applicatiesoftware ontwikkelen zonder zich zorgen te hoeven maken over systeemsoftware voor de rekenkracht, sensoren, prestaties en thermisch ontwerp. Advantech is van plan om te blijven samenwerken met NVidia over de nieuwste technologie om het beste platform te bieden voor de autonome mobiele robotindustrie.

Foto: Advantech