Nieuwe app voor lasautomatisering

Fri Apr 26 2024

04 26

Nieuwe app voor lasautomatisering

10/03/2023

Door Ad Spijkers

De WeldBuilder wizard van Yaskawa is ontwikkeld om met name nieuwe gebruikers van lasautomatisering een eenvoudige user interface te bieden.


     

De nieuwe applicatie voor de Smart Pendant maakt het mogelijk om op een gebruiksvriendelijke manier het lasprogramma voor een lascobot direct op de programmeerterminal op te bouwen. Met de software kan een grote variëteit aan lasprogramma’s eenvoudig worden opgebouwd, bijvoorbeeld voor de HC10DT lascobot.

Intuïtieve interface

De WeldBuilder wizard is een intuïtieve interface die geschikt is voor alle bekende lasnaadvormen. Via de wizard kunnen de lasinstellingen gemakkelijk worden aangepast en alle laspunten kunnen worden benoemd. Er is ook een aantal plugins beschikbaar. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van de ‘Pendelen/Weaving’ plugin bij zowel hoeklassen als bij een stompe las. Hiermee is de pendelfunctionaliteit toe te voegen aan het lasprogramma. Tevens is er een kettinglas plugin waarmee het mogelijk is om een kettinglas te laten genereren voor een geprogrammeerde beweging.

Yaskawa zal WeldBuilder onder meer demonstreren tijdens de Nederlandse Metaal Dagen, 19 tot en met 21 april 2023 in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch.

Foto: Yaskawa