Installatiepakketten voor vision systemen

Fri Mar 29 2024

03 29

Installatiepakketten voor vision systemen

11/11/2022

Door Ad Spijkers

Met zijn vision-installatieoplossingen biedt Murrelektronik op maat gemaakte oplossingen voor industriële beeldverwerking.


     

Als het gaat om Industrie 4.0 of de 'AI der dingen' mogen camera's voor industriële beeldverwerking niet ontbreken. Vision-systemen worden steeds belangrijker in de industriële productie en logistiek. Met zijn vision-installatieoplossingen biedt Murrelektronik, met Nederlandse vestiging in Breda, een concept voor gedecentraliseerde installatieoplossingen voor industriële beeldverwerking. Machine- en installatiebouwers krijgen hier toegang slimme koppeling van cameratechnologie in industriële productieprocessen of in de logistiek.

Voor de stroomvoorziening en signaal- en gegevensbeheer vertrouwt Murrelektronik op decentrale modules die direct in de machineomgeving kunnen worden geïnstalleerd en aangesloten. Voorbeelden zijn schakelaars, verdelers, feeders en voorgeconfectioneerde kabel- en connectortechnologie. De voordelen zijn minimale installatie-inspanningen en maximale prestaties voor nieuwe en bestaande machines en systemen.

Plug-and-play voor vision

Efficiënte energievoorziening en betrouwbare datacommunicatie zijn de pijlers van een werkend installatieconcept. Het doel is om de sensoren en actuatoren van een machine of systeem op een efficiënte en economische manier samen te brengen. De vision-installatieoplossingen hebben een modulaire opbouw en maken het mogelijk om industriële beeldverwerking te integreren. Dit betreft niet alleen in de ontwikkeling van nieuwe machines en systemen in een decentraal installatieconcept, maar ook in bestaande systeemarchitecturen.

Tot deze componenten behoren de Xelity-switches inclusief de NEC Class 2-voeding, die zorgen voor een vlotte en foutloze datacommunicatie en waarop maximaal vier camera's kunnen worden aangesloten. Alle componenten worden in de directe nabijheid van het betreffende vision-systeem gemonteerd Het gedecentraliseerde installatieconcept heeft het voordeel dat klanten de tijdrovende en dure installatie in de schakelkast besparen. Besturingskasten kunnen daardoor kleiner worden gedimensioneerd.

Door de modulaire plug and play-oplossingen kunnen vision-systemen niet alleen snel en flexibel in gebruik worden genomen. De modules vergemakkelijken en versnellen ook de functionele diagnose tijdens het gebruik. Dit vermindert stilstandtijden van systemen en machines.

Intelligentie waar nodig

Met zijn vision-installatieoplossingen richt Murrelektronik zich op alle processen die plaatsvinden tussen de camera en de systeembesturing. Waar industriële beeldverwerking in bestaande systemen niet mogelijk was door overvolle schakelkasten, kunnen de vision-installatieoplossingen het doen met kortere kabels en minder wirwar van kabels. Dankzij een data-overdrachtsnelheid van 1 Gbit/s via X-gecodeerde datalijnen naar de switch is beeldverwerking met hoge resolutie voor veel industriële toepassingen mogelijk. Netwerkcommunicatie vindt plaats met snelheden tot 2,5 Gbit/s.

De gegevensverwerking vindt direct ter plaatse bij de machine plaats. Murrelektronik brengt de intelligentie naar waar het nodig is. Met zijn vision-installatieoplossingen verbeteren klanten hun productieprocessen voor meer efficiëntie en een hogere doorvoer. Dit verhoogt de kwaliteit en voorkomt dure nabewerkingen. En tegelijkertijd is er meer plaats in schakelkasten.

Foto: Murrelektronik