Robot en AI helpen bij kerstvoorbereiding

Mon Apr 29 2024

04 29

Robot en AI helpen bij kerstvoorbereiding

19/12/2023

Door Ad Spijkers

Het jaar is bijna voorbij en veel mensen zijn waarschijnlijk al druk bezig met de kerstvoorbereidingen. PickGPT kan misschien een handje helpen.


     

2023 was een bewogen jaar voor logistiek en robotica. Nu bedrijven zich langzaam hebben hersteld van de uitdagende tijden tijdens de pandemie, komen de veerkracht en betrouwbaarheid van toeleveringsketens steeds meer in beeld. De enorme groei in e-commerce zorgt ook voor de noodzaak om processen en taken te automatiseren.

Versiering en lekkernijen

2024 lijkt het perfecte jaar voor dit streven. Dankzij no-code-aanpak en RaaS-modellen zijn door robots ondersteunde automatiseringsoplossingen toegankelijker dan ooit tevoren. Laten we dus genieten van de laatste dagen van 2023 en ons verheugen op een veelbelovend volgend jaar. De AI-software PickGPT van Sereact uit Stuttgart kan u wellicht helpen uw kerstversieringen te vinden

Uiterlijk vlak voor Kerstmis worden de stoffige dozen met kerstversiering eruit gehaald, kerstverlichting ontward en de kerstballen opgegraven. Het kan behoorlijk chaotisch worden, dus waarom laat u PickGPT en een robot het werk niet doen? Medewerkers van Sereact hebben PickGPT een box voorgeschoteld met diverse kerstversieringen en met lekkernijen. De opdracht: "Hé, PickGPT, er is een doos met kerstspullen. Kun je mij de versieringen overhandigen om het kantoor er feestelijk uit te laten zien? En doe het eten alsjeblieft in de andere bak."

Logistieke automatisering

Sereact voorziet de toepassing van zijn software vooral in de logistieke automatisering. Maar wat heeft deze kerstdemo met magazijnautomatisering te maken? Dankzij het contextuele begrip van PickGPT kunnen robots objecten identificeren, waardoor sorteeractiviteiten volledig kunnen worden geautomatiseerd. Dit omvat bijvoorbeeld de afhandeling van retourzendingen, het sorteren van pakketten, voorraadbeheer of het sorteren van beschadigde artikelen. In elk proces kan PickGPT de efficiëntie en nauwkeurigheid aanzienlijk verhogen, terwijl de arbeidskosten en de kans op menselijke fouten worden verlaagd.

De video laat zien of de robot deze taak beheerst. Als ervaren redacteuren weten wij, dat het maken van een informatieboodschap (geschreven artikel, commercial, video) een kwestie is van veel knippen en veel herformuleren. Wij weten niet of de robot de nodige keren heeft misgetast in de wel erg netjes gevulde aanvoerbox voordat een en ander tot deze video werd gemonteerd.

Foto: Sereact