Interroll introduceert AMR Top Module

Mon Apr 29 2024

04 29

Interroll introduceert AMR Top Module

17/10/2023

Door Ad Spijkers

De nieuwe module is ontwikkeld samen met en getest door MiR en Omron .


     

De oplossing combineert het Light Conveyor Platform (LCP) van Interroll met een AMR. Het jaarlijkse groeipercentage van de huidige robotmarkt wordt geschat op meer dan 20% tot 2027. Dit duidt op een groeiende vraag naar cobots en de integratie van robotica op diverse terreinen, zoals logistiek.

Top module

De LCP AMR Top Module transportmodule maakt de handling van lichtgewicht goederen op de AMR mogelijk en is onderdeel van het modulaire LCP platform van Interroll. De top module zorgt voor een naadloze interface en garandeert zo een vloeiende materiaalstroom bij integratie van een AMR. De nieuwe oplossingen kunnen snel worden geïntegreerd en eenvoudig worden geïnstalleerd op elke gebruikerslocatie.

De productlancering weerspiegelt de wil van Interroll om branchespecifieke uitdagingen aan te gaan. Het weerspiegelt zijn betrokkenheid bij het leveren van oplossingen in een snel evoluerend landschap. Productveiligheid, normen en beproefde technologieën vormen een belangrijk deel van de kwaliteit en zorgen ervoor dat elk product voldoet aan het hoogste niveau van eisen waarop klanten kunnen vertrouwen. Reden voor MiR om met Interroll samen te werken aan dit project.

Efficiënt en veelzijdig

De LCP AMR Top Module is een transportmodule die de goederenstroom stroomlijnt. Klanten kunnen snelle respons- en levertijden verwachten als hun systeem moet worden uitgebreid. De module bestaat uit twee elementen en is onderdeel van het modulaire Light Conveyor Platform. Interroll’s transportband top module in combinatie met de AMR is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met transportbanden.

Ook Omron heeft bijgedragen aan de samenwerking. Dankzij de combinatie van geavanceerde technologie en aanpassingsvermogen, kan de LCP AMR Top Module een bijdrage leveren aan het realiseren van nieuwe niveaus van efficiëntie, veelzijdigheid en productiviteit.

Het Interroll Lifetime Service team ondersteunt systeemintegrators en eindgebruikers vanaf de start van de installatie van de LCP AMR Top Module tot en met de volledige levensduur van de oplossing. Servicetechnici van het bedrijf bieden ondersteuning van klanten over de hele wereld. De productie van de LCP AMR Top Module start dit jaar in Europa; andere Interroll regio's volgen. Om het succes van klanten te continueren, staat Interroll open voor samenwerking met alle robotfabrikanten en systeemintegratoren die met deze AMR-oplossingen willen werken.

Foto: Interroll