Strategische alliantie Trimble en Claas

Sat Mar 02 2024

03 02

Strategische alliantie Trimble en Claas

26/08/2022

Door Ad Spijkers

Samen werken ze aan een systeem voor precisielandbouw van de volgende generatie voor tractoren, maaidorsers en veldhakselaars van het Duitse merk.


     

Het precisielandbouwsysteem omvat het nieuwe Cemis 1200 'slimme' display, het GPS Pilot stuursysteem en de Sat 900 GNSS-ontvanger van Claas uit Harsewinkel (bij Bielefeld). Het display maakt gebruik van de nieuwe embedded modulaire software-architectuur van Trimble voor positionering, besturing en Isobus-technologie voor een naadloze verbinding voor het besturen en bewaken van werktuigen in het veld.

Precisielandbouw

De nieuwe architectuur van Trimble versnelt de ontwikkeling van een op maat gemaakt precisielandbouwsysteem door de machine-interface van Claas en de geleidingsmogelijkheden van Trimble te koppelen aan één gemeenschappelijke gebruikerservaring in de cabine.

Trimble begrijpt de complexiteit van machinisten bij het gebruik van afzonderlijke displays met verschillende gebruikersinterfaces in de cabine die de machine besturen en precisielandbouwtaken uitvoeren. In samenwerking met Claas heeft het bedrijf uit Sunnyvale (Californië) samen precisielandbouwsysteem van de volgende generatie ontwikkeld. Dit is ontworpen rond één gemeenschappelijke gebruikersinterface om machinisten de beste klantervaring te bieden.

Als ervaren en wereldwijde actieve leverancier van oplossingen voor precisielandbouw was Trimble voor Claas de eerste keuze als technologiepartner. De precisielandbouwsystemen van deze fabrikant zijn in de loop van twee decennia wereldwijd in de praktijk beproefd. Bovendien brengt Trimble, ondersteund door haar dochteronderneming Müller-Elektronik in Münster, expertise in Isobus-technologie, waarmee een display de machine en het werktuig kan besturen."

Werking

Het Cemis 1200 display maakt verbinding met het GPS Pilot systeem en de Sat 900 GNSS ontvanger, gebaseerd op de Trimble NAV-900 geleidingsbesturing, voor positionerings- en stuurmogelijkheden. Deze oplossing biedt een herhaalbare nauwkeurigheid beter dan 1 m en daarmee geschikt voor grondbewerking, zaaien, spuiten en oogsten. Voor een grotere nauwkeurigheid kunnen gebruikers zich abonneren op de Claas-correctieservices van Trimble, Satcor genaamd, om tot 25 mm pass-to-pass-nauwkeurigheid te bereiken zonder een basisstation.

Het precisielandbouwsysteem is al beschikbaar voor de Claas Trion maaidorsers en breidt zich nu uit naar de Lexion maaidorsers, Arion en Axion trekkers en Jaguar veldhakselaars. Trimble heeft zijn Europees hoofdkwartier in Eindhoven, Claas wordt vertegenwoordigd door Kamps de Wild in Zevenaar.

Foto: Claas