Dero Groep koopt deel productportfolio Selo

Fri Apr 26 2024

04 26

Dero Groep koopt deel productportfolio Selo

18/10/2022

Door Ad Spijkers

Belangrijkste redenen zijn uitbreiding van het portfolio, nieuwe marktsegmenten ontwikkelen en innovatie bevorderen.


     

De Dero Groep in Nieuw-Vennep heeft het robotica- en convenience productportfolio van Selo in Hengelo (Ov.) overgenomen. De belangrijkste redenen voor de overname zijn uitbreiding van het huidige portfolio, nieuwe marktsegmenten ontwikkelen en innovatie bevorderen.

De Dero Groep is een Nederlands bedrijf dat handlingsprocessen over de hele wereld automatiseert. Om de productiviteit te verhogen en de arbeidsomstandigheden te verbeteren biedt de groep zijn klanten oplossingen op maat, met een grote nadruk op robotica en hygiënisch ontwerp. Het bedrijf telt circa 150 medewerkers en heeft alle kennis in huis die nodig is om industriële robots van toonaangevende leveranciers zoals Fanuc, Staübli, Schneider, ABB en Yaskawa te integreren.

Robots voor voedingsmiddelenindustrie

De Dero Groep realiseert al meer dan twintig jaar automatische (gerobotiseerde) handling oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie, met name in de kaas- en de convenience-industrie. Door de overname van Selo’s robotica- en convenience-portfolio voegt het bedrijf in Nieuw-Venne[ groenten en luxe fruit toe aan haar belangrijkste focusgebieden.

De groep heeft de drive om altijd het maximale uit uitdagingen te halen en om door te zetten tot het doel bereikt is. Het hoofddoel is om de markt steeds beter te kunnen bedienen. Met de toevoeging van Selo’s robot- en convenience-oplossingen krijgt de groep een nog meer solide en sterker productportfolio. Het is een goede aanvulling die het bedrijf weer een stap dichter bij het bereiken van zijn doel brengt.

Eén van de producten die Dero Groep overneemt is de Speedpacker. Deze robotcel voor het inpakken van avocado’s ontwikkelde Selo samen met Nature’s Pride en kan op een efficiënte manier 340 avocado’s per minuut verpakken zonder ze te beschadigen. De Speedpacker en Selo’s sandwichlijnen zijn een goede toevoeging aan de bestaande oplossingen van de Dero Groep. Het bedrijf in Nieuw-Vennep wil net als Selo samen met de klanten te blijven innoveren en ontwikkelen.

Foto: Dero Groep