Partnerschap Safelog en TGW Group

Thu Apr 25 2024

04 25

Partnerschap Safelog en TGW Group

13/12/2022

Door Ad Spijkers

De mobiele robots van Safelog zijn een goede aanvulling op het portfolio van de logistieke systeemintegrator TGW Group.


     

Mobiele transportrobots worden beschouwd als een sleuteltechnologie voor toekomstbestendige intralogistiek. Met het oog op deze ontwikkeling zijn Safelog in Markt Schwaben (bij München) en de TGW Logistics Group in Marchtrenk (bij Linz) een samenwerking aangegaan. Onder de naam Quba vullen de verschillende robottypes van de Duitse fabrikant het portfolio van de wereldwijd actieve logistieke systeemintegrator uit Oostenrijk aan.

Voor zijn holistische deur-tot-deuroplossingen was TGW op zoek naar een betrouwbare AGV-fabrikant om zijn portfolio uit te breiden. Deze partner werd gevonden in Safelog. De mobiele transportrobots van deze fabrikant kunnen flexibel worden ingezet voor het vervoeren van de meest uiteenlopende goederen en ladingdragers. Als snel schaalbaar en betrouwbaar antwoord op de eisen van de moderne intralogistiek is de AGV-vloot van Safelog een belangrijk onderdeel van de TGW-strategie op het gebied van mobiele robotica.

Toepassingsmogelijkheden

Het Oostenrijkse bedrijf plant en implementeert sterk geautomatiseerde, efficiënte en toekomstbestendige fulfilmentcentra voor mode en textiel, voeding, industriële en consumptiegoederen. De samenwerking omvat de projectmatige productie en levering van alle AGV-types van Safelog aan TGW. De totaaloplossingen van TGW omvatten alle intralogistieke processen van inkomende goederen tot opslag, orderverzamelen en verpakken tot uitgaande goederen. De inzet van mobiele transportrobots om de onderliggende processen te automatiseren wordt steeds belangrijker.

De samenwerking tussen Safelog en TGW opent een nieuw hoofdstuk. Mobiele robots zijn geëvolueerd tot een bewezen technologie voor de massamarkt en worden niet langer beschouwd als een nicheproduct. Bovendien maakt de geïntegreerde, op agents gebaseerde besturingssoftware in combinatie met het vlootbeheersysteem van TGW het gebruik van enkele individuele apparaten tot enkele honderden Quba-robots. mogelijk Bovendien kunnen op korte termijn nieuwe apparaten in het systeem worden geïntegreerd. De enorme flexibiliteit en technische beschikbaarheid van het Safelog-systeem komt tot uiting in een hoge mate van processtabiliteit.

Foto: TGW Logistics Group