Intelligente oplossing voor bin-picking

Fri Oct 18 2024

10 18

Intelligente oplossing voor bin-picking

28/05/2024

Door Ad Spijkers

De MI.RA/OnePicker van Comau is een nieuwe geautomatiseerde intelligente oplossing voor bin-picking.


     

Comau heeft de nieuwste oplossing in zijn Machine Inspection Recognition Archetypes (MI.RA)-familie van intelligente vision-systemen onthuld, de MI.RA/OnePicker. De nieuwe op perceptie gebaseerde oplossing voor orderverzamelen is een gemakkelijke en slimme manier om niet-duurzame sorteeractiviteiten binnen gediversifieerde industrieën te elimineren. Dit verbetert het welzijn van werknemers en verhoogt de algehele efficiëntie.

AI en simulatie

De hardware-agnostische oplossing is verbeterd met kunstmatige intelligentie. Ze combineert state-of-the-art vision-technologie met geavanceerde sensoren om willekeurig verplaatste objecten op te pikken. Na het berekenen van de pikpositie gebeurt dit in slechts enkele seconden. Het compacte en lichte robot vision geleidingssysteem bepaalt proactief de meest effectieve manier om een bak te legen, terwijl het kosten bespaart en potentiële risico's verlaagt.

De MI.RA/OnePicker is ontworpen om autonoom diverse objecten uit dezelfde bak te kiezen zonder afhankelijk te zijn van CAD-gebaseerde hulp of voorafgaande informatie over hun grootte, vorm, kleur of kenmerken. De functionaliteit van de MI.RA-oplossing is geschikt voor AI en aanpasbaar aan elk merk commerciële robot, op maat gemaakte bak of op maat gemaakte grijper. De oplossing is daarmee geschikt voor pick&place, kitting, sortering, magazijn, e-commerce en soortgelijke toepassingen.

Dankzij gestroomlijnde virtuele simulatietools en voorspellende algoritmen die optimaal padbeheer en botsingsvrije trajecten garanderen, zorgt de MI.RA/OnePicker voor hoge precisie en betrouwbare prestaties. Tegelijkertijd wordt de behoefte aan kostbare handmatige en repetitieve handelingen verminderd.

Modellering

Door Comau’s systeem-gebaseerde benadering van flexibele automatisering kan het bedrijf krachtige kant-en-klare oplossingen aanbieden die steeds gebruiksvriendelijker worden. De MI.RA/OnePicker maakt gebruik van gepatenteerde automatiserings- en machine learning-paradigma's en heeft een intuïtieve configuratiepagina. Klanten kunnen hieruit eenvoudig de bin-omgeving en parameterspecificaties instellen.

Uit de door de gebruiker gedefinieerde 3D-modellen van de bak, de omgeving en de robot kunnen de geïntegreerde algoritmen de beste balans tussen rekensnelheid en nauwkeurigheid berekenen. Bovendien herkent het neurale netwerk autonoom de oppervlakken waarvan een object kan worden opgepakt. Dit gebeurt met behulp van een zuignap om de identificatie van de meest geschikte grijppunten te vergemakkelijken.

Foto: Comau