Veiligheidsscanner voor buitentoepassing

Sat Mar 02 2024

03 02

Veiligheidsscanner voor buitentoepassing

29/11/2021

Door Ad Spijkers

Een nieuwe veiligheidslaser-oplossing van Sick laat automatisch rijdende voertuigen ook in regen- en sneeuwbuien veilig doorrijden.


     

Voertuigen die tot stilstand komen doordat ze slecht zicht door regen of sneeuw detecteren, behoren volgens Sick tot het verleden met de AGV Dynamic Weather Assist veiligheidsoplossing. De complete oplossing bestaande uit de outdoorScan3-veiligheidslaserscanner, de Flexi Soft veiligheidscontroller en een nieuw ontwikkeld softwarefunctieblok. Deze laatste zorgt voor intelligente evaluatie van weergerelateerde storende factoren voorkomt ongeplande stilstand van voertuigen en daarmee onderbrekingen in de materiaalstroom.

Veiligheidslaserscanner

De outdoorScan3 veiligheidslaserscanner is gecertificeerd voor persoonlijke bescherming in een breed scala aan mobiele en stationaire buitentoepassingen. Dankzij intelligente algoritmen en de outdoor safeHDDM scantechnologie zorgt de basisconfiguratie voor een betrouwbare werking, zelfs bij ongunstige weersomstandigheden. Met het softwarefunctieblok AGV Dynamic Weather Assist wordt de detectiebetrouwbaarheid bij extreem ongunstige weersomstandigheden - en daarmee de productiviteit van de voertuigen - aanzienlijk verhoogd.

Het doel van de veiligheidsfunctionaliteit van de AGV Dynamic Weather Assist is rijden op zicht in plaats van stoppen en onderbrekingen in de materiaalstroom. Het functieblok, dat wordt beheerd door de veiligheidscontroller Flexi Soft in het systeemnetwerk, bewaakt de invloed van het weer over het detectievermogen van de outdoorScan3 veiligheidslaserscanner.

Als regen of sneeuw te hevig wordt, wordt dit door de AGV Dynamic Weather Assist herkend en worden de beschermende velden van de veiligheidssensor omgeschakeld. Hierdoor kan het voertuig zijn reis met een verminderde, aan het weer aangepaste snelheid voortzetten. De veiligheids- en bewakingsfuncties van de outdoorScan3 blijven volledig behouden.

Bij elk weer

Wat het weerbericht ook zegt, de AGV Dynamic Weather Assist veiligheidsoplossing laat operators van automatisch rijdende voertuigen buitenshuis niet langer in de regen staan. Het voorkomt stilstand van voertuigen door het weer en houdt de materiaalstroom in stand, zelfs in slechte externe omstandigheden. Het levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de productiviteit van AGV's en AMR's voor buitengebruik.

Foto: Sick