Integratie UR cobots met Siemens PLC's

Fri May 17 2024

05 17

Integratie UR cobots met Siemens PLC's

02/05/2024

Door Ad Spijkers

Universal Robots versnelt zijn inzet voor 'Automatisering voor iedereen, overal' door de automatiseringsvereisten van mondiale bedrijven te ondersteunen.


     

Universal Robots (UR) heeft de Standard Robot Command Interface (SRCI) in zijn software geïntegreerd. Het bedrijf met Nederlandse vestiging in Eindhoven stelt een van de eerste cobotleveranciers te zijn die deze functionaliteit aanbiedt.

SRCI

SRCI is een nieuwe standaard voor roboticafabrikanten die tot doel heeft één interface tussen PLC's en robots te creëren. De volledige integratie van SRCI in de software van UR zal de connectiviteitsmogelijkheden van zijn cobots verbeteren en klanten integratie met Siemens PLC's (Programmable Logic Controllers) garanderen. Siemens is de eerste (en momenteel enige) PLC-leverancier die SRCI ondersteunt.

Door de robots naadloos te laten aansluiten op een mondiale marktleider als Siemens, kan Universal Robots zowel bestaande als toekomstige partners en klanten een snellere integratie en een groter gebruiksgemak bieden. Het bedrijf streeft er naar om automatisering met cobots zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze klanten. De integratie van SRCI is een nieuwe stap in het streven om automatisering voor iedereen, waar dan ook, te bieden.

Data-interface

De uniforme data-interface tussen ondersteuners van SRCI maakt de robotimplementatie interoperabel en standaardiseert definities en robotopdrachten tussen (UR) cobots en (Siemens) PLC's. Dit maakt een eenvoudigere en snellere installatie mogelijk en vereenvoudigt de inzet van robots en cobots in bestaande en nieuwe op het ecosysteem van Siemens gebaseerde productielijnen.

Ook Siemens is blij dat de UR-cobots nu kunnen via de SRCI worden bestuurd en kunnen worden geprogrammeerd door Simatic PLC-gebruikers. Het concern wil de fabrieksautomatisering versnellen en het gebruik van robots in de industrie opschalen. Dit is mogelijk door ze eenvoudig en beschikbaar te maken voor alle medewerkers van de klanten. Het is een voordeel voor de Siemens-klanten dat ze de robots van UR samen met de Siemens PLC’s kunnen integreren en gebruiken in hun productie.

SRCI is beschikbaar voor de e-Series-familie van Universal Robotos en de UR20 en UR30. De interface kan worden geïnstalleerd en geactiveerd met PolyScope versie 5.15 of hoger via add-on URcap-software.

Foto: Universal Robots