Robot brengt magazijn real-time in kaart

Thu Apr 25 2024

04 25

Robot brengt magazijn real-time in kaart

13/02/2023

Door Ad Spijkers

DexoryView is een nieuwe logistieke oplossing, aangestuurd door autonome robots, digitale tweelingen en real-time data-intelligentie.


     

DexoryView automatiseert het proces van het verzamelen van data en creëert digitale tweelingen die in real-time worden bijgewerkt. De nieuwe robot voor het vastleggen van gegevens is volgend het bedrijf de grootste in zijn soort, waardoor hij magazijnen van elke dimensie kan scannen. Hij vereist geen wijzigingen in de infrastructuur en is binnen een week functioneel.

Platform

Volgens het in Londen gevestigde robotica- en data-intelligentiebedrijf Dexory (voorheen BotsAndUs) gaat het om een nieuw platform dat de manier zal veranderen waarop magazijnen worden beheerd door de kracht van real-time data. DexoryView zal worden ondersteund door een nieuwe Dexory-robot, de grootste tot nu toe in zijn soort.

Het nieuwe platform automatiseert het verzamelen van gegevens en bouwt real-time digitale tweelingen die inzichten ontsluiten op alle niveaus van magazijnactiviteiten. Hierdoor hebben bedrijven overal en altijd actuele toegang tot hun voorraad – bij ontvangst, opslag en verzending. Bedrijven kunnen met deze oplossing niet alleen hun voorraadcontroles automatiseren, maar ook de bezetting bijhouden, de efficiëntie verhogen en helpen om winstgevende operaties mogelijk te maken.

Het DexoryView-platform biedt via een intuïtief, gemakkelijk toegankelijk digitaal formaat een real-time weergave van de staat van een magazijn - inclusief stellingen, alle goederen en machines binnenin en het team dat in de ruimte werkt. Het nieuwe zit in de manier waarop het constant wordt gevoed met real-time informatie die via de autonome robots uit magazijnen is vastgelegd.

Robot maakt scans

De nieuwe robot die is gebouwd om DexoryView te ondersteunen, kan tot 12 m worden uitgebreid. Dankzij het hoogtebereik kan hij magazijnen van elke vorm of grootte scannen. De robot navigeert autonoom door het magazijn met behulp van lidar-technologie. Met een reeks hoogwaardige 3D-dieptecamera's en -sensoren maakt hij high-definition 3D-scans van de ruimte en van alle labels en barcodes op pallets, pakketten of producten.

De scans worden rechtstreeks in het platform ingevoerd om nauwkeurige, real-time digitale modellen te maken van de status en conditie van magazijnstellingen en items erop.  Deze worden gepresenteerd via een up-to-date digitale tweeling van het magazijn. DexoryView wordt aangeboden als abonnementsmodel, zodat bedrijven hun toegang kunnen schalen op basis van hun databehoeften.

Dexory

Dexory, opgericht in 2015, is een snelgroeiend roboticabedrijf dat real-time inzichten verzamelt met behulp van volledig autonome, mobiele robots om snel pallets te verwerken in elke fase van hun reis door een magazijn. In samenwerking met grote logistieke en opslagbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa, biedt Dexory oplossingen die magazijnactiviteiten optimaliseren door automatisering, data-intelligentie en digital twin technologie te integreren.

Foto: Dexory