Samenwerking EDAG en SEW-Eurodrive

Tue Mar 19 2024

03 19

Samenwerking EDAG en SEW-Eurodrive

04/03/2021

Door Ad Spijkers

EDAG Production Solutions (EDAG PS) en SEW-Eurodrive gaan een samenwerking aan om geïntegreerde productieoplossingen te kunnen bieden voor de automobiel- en niet-automobielindustrie in de toekomst.


     

Engineering- en systeemcomponenten voor productie-installaties hebben altijd een symbiotische eenheid gevormd. De uitdagingen van slimme oplossingen in productie en logistiek vereisen nauwere samenwerking tussen beide vakgebieden in de vroege projectfasen van ontwikkeling.

EDAG PS in Fulda is een internationale full-service provider in productietechniek, inclusief robotica. De dochteronderneming van de EDAG Group biedt de volledige engineering voor de ontwikkeling van efficiënte productiebedrijven en -systemen, van planning en virtuele inbedrijfstelling tot overdracht aan de operator. Het bedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring als planner en hoofdaannemer voor fabrikanten in de auto-industrie. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zijn portfolio in het smart factory-gebied sterk uitgebreid.

SEW-Eurodrive in Bruchsal, dit jaar negentig jaar oud, is een belangrijke speler op het gebied van elektrische en mechanische aandrijftechniek en besturingstechniek. De onderneming levert componenten zoals motorreductoren, reductoren, decentrale besturingstechniek, servotechnologie, software tot en met besturingstechniek en functionele veiligheid. Bovendien levert de onderneming met Maxolution een portfolio voor slimme systeemoplossingen op het gebied van logistiek (AGV's) en productieplanning, en voor mobiele assistentie en railgeleide transport- en montagesystemen. Het dienstenaanbod van beide bedrijven vult elkaar goed aan.

Samenwerking in oplossingen

Klanten willen geen producten, ze willen uiteindelijk oplossingen. Met zijn ervaring als algemeen aannemer in installatietechniek kan EDAG PS niet alleen competentie op het gebied van projectmanagement, ervaring in logistieke planning, robotica of veiligheidstechniek inbrengen, maar vooral expertise in de integratie van systeemcomponenten in een fabriek. De geïntegreerde aanpak biedt een pluspunt op het gebied van proceszekerheid voor een functionerend totaalconcept in slimme productie.

De samenwerking biedt voor beide bedrijven een groot potentieel op het gebied van marktontwikkeling. SEW-Eurodrive is een wereldwijd actieve systeemleverancier voor productiesystemen en automatiseringsoplossingen in heterogene industrieën. Hier kan het bedrijf EDAG PS markttoegang geven, vooral in de niet-auto-industrie. Door de synergieën tussen engineering en knowhow van componenten tillen beide bedrijven hun competenties naar een nieuw niveau.

EDAG heeft een Nederlandse vestiging in Helmond, SEW-Eurodrive in Rotterdam.

Foto: SEW-Eurodrive