Samenwerking Omron en OnRobot

Sat Mar 02 2024

03 02

Samenwerking Omron en OnRobot

24/03/2021

Door Ad Spijkers

Omron heeft een nieuwe distributieovereenkomst getekend met OnRobot, fabrikant van tools voor cobot-toepassingen. De tools van de Denen kunnenvolledig worden geïntegreerd met de Omron TM-cobot.


     

Door de overeenkomst kan het Japanse merk OnRobot-producten aanbieden aan haar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De samenwerking geeft klanten van de twee bedrijven meer flexibiliteit bij de implementatie van samenwerkingsoplossingen tussen mens en robot. Deze worden steeds meer beschouwd als een van de meest effectieve manieren om de prestaties van productielijnen te verbeteren.

Betere samenwerking

Dat collaborative robots kunnen worden geïntegreerd met andere apparatuur is een belangrijke factor bij de overgang naar intelligente productieomgevingen waarin mensen en machines harmonieus samenwerken. De tools die met de cobots worden gebruikt zijn van essentieel belang om ze in een breed scala aan toepassingen te kunnen gebruiken. Daarbij valt te denken aan materiaalverwerking en -verwijdering, assemblage en machinebediening.

Het gemak waarmee de producten van OnRobot in de Omron TM-cobot (foto) kunnen worden geïntegreerd, was een belangrijke factor bij de beslissing om de nieuwe overeenkomst te sluiten. De One-System Solution van OnRobot biedt een geïntegreerde interface voor plug-and-play-integratie. Voor de intuïtieve programmering van deze robots en tools is geen codering en geen pendant nodig, dankzij de gebruiksvriendelijke, stap-voor-stap programmering en de TMFlow flowchartsoftware.

De producten van OnRobot zijn 100% compatibel met de OMron TM-robot, waardoor productiebedrijven een volledig samenwerkingsgerichte, veilige en flexibele oplossing hebben die vanaf dag 1 werkt. Door deze leveringsovereenkomst breidt Omron het portfolio van oplossingen met cobots voor haar klanten verder uit, met name wat betreft de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van de apparatuur.

OnRobot

Het productassortiment van OnRobot omvat een breed assortiment tools voor samenwerkingstoepassingen, waaronder elektrische, vacuüm- en magnetische grijpers, Gecko-grijptechnologie, kracht-/koppelsensoren, schroevendraaiers, schuurmachines en gereedschapswisselaars. Met dit nieuwe aanbod van OnRobot kunnen taken zoals verpakking, kwaliteitscontrole, materiaalverwerking, machinebediening, assemblage en oppervlakafwerking sneller en eenvoudiger worden geautomatiseerd.

Foto: Omron