SPS 2023 breidt uit naar zestien hallen

Sun Apr 28 2024

04 28

SPS 2023 breidt uit naar zestien hallen

18/07/2023

Door Ad Spijkers

Naar verwachting zullen ongeveer 1.300 bedrijven, verenigingen en instituten op de 32e editie van SPS exposeren.


     

Het huidige aantal boekingen van exposanten laat een flinke groei van de beurs zien ten opzichte van het evenement van vorig jaar, waarmee de beurs terugkeert naar het pre-Corona niveau. Om deze reden breidt organisator Mesago Messe Frankfurt de expositieruimte uit met twee beurshallen. Smart Production Solutions (SPS) wordt gehouden van 14 tot 16 november op de Messegelände in Neurenberg.

In zestien beurshallen - twee meer dan in 2022 - krijgen beursbezoekers de kans om kennis te maken met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van slimme en digitale automatisering. Ze kunnen persoonlijk met experts van gedachten wisselen en oplossingen vinden voor hun automatiseringstaken. Vorig jaar was het aantal exposanten door de naslag van de corona-pandemie beneden het aantal van vóór de crisis. Nu is de vraag naar standruimte zo groot dat de beursorganisatie voor de SPS van dit jaar heeft besloten uit te breiden door hallen 3C en 8 toe te voegen.

Gerichte indeling

SPS is onderverdeeld in acht hoofdonderwerpen, die verdeeld zijn over zestien beurshallen. In de hallen met de lagere nummers ligt de focus op elektrische aandrijftechniek, mechanische infrastructuur en sensortechnologie & systeemoplossingen. In het middengedeelte van de hallen lig het accent op industriële communicatie en software & IT in de productie. In de hallen met de hoogste nummers zijn interfacetechnologie, besturingstechnologie en mens-machine-interfaces, sensoren en systeemoplossingen de focuspunten.

De hoofdthema's zijn in de eerste plaats bedoeld om bezoekers oriëntatie op het evenemententerrein te bieden en de mogelijkheid te bieden een uitgebreid overzicht te krijgen van hun interessegebied.

In hal 3C vinden geïnteresseerde bezoekers leveranciers op het gebied van mechanische infrastructuur, besturingstechniek en software & IT in productie. Als uitbreiding en verbinding tussen hal 7 en 9 zullen exposanten in hal 8 een breed scala aan producten en oplossingen voor besturingstechnologie en mens-machine-interface aanbieden.

Foto: Mesago / Malte Kirchner