Hannover Messe focust op digitalisering

Sat Mar 02 2024

03 02

Hannover Messe focust op digitalisering

29/07/2021

Door Ad Spijkers

Na twee jaar onderbreking wordt van 25 tot en met 29 april 2022 de volgende Hannover Messe gehouden.


     

De beurs wordt gehouden als fysieke vakbeurs (daar gaan we tenminste van uit), aangevuld met een aanbod aan digitale diensten voor de exposerende bedrijven en bezoekers. Het hoofdthema van Industrial Transformation richt zich op de digitalisering en decarbonisatie van de industrie.

De Covid-19 pandemie heeft aangetoond dat digitale formats een vakbeurs niet kunnen vervangen. Volgend jaar april 2022 zijn innovaties weer te beleven op het volledige beursterrein en staan persoonlijke contacten centraal.

Fysiek én virtueel

In Hannover ontmoeten bezoekers van over de hele wereld aanbieders van oplossingen voor de automatisering en digitalisering van hun productieprocessen. Tegelijkertijd zet organisatior Deutsche Messe AG klimaatbescherming centraal op de beurs. De exposerende bedrijven tonen nieuwe technologieën en diensten die de CO2-uitstoot van industriële bedrijven verminderen. Partnerland in 2022 is Portugal.

Behalve een fysieke beurs worden uitgebreide virtuele diensten aangeboden. Exposerende bedrijven beslissen of ze fysiek, hybride of puur digitaal willen deelnemen, waardoor het potentieel voor extra leads en bereik in de digitale ruimte wordt vergroot.

Het hoofdthema van Hannover Messe 2022 is industriële transformatie. Deze wordt gestimuleerd door twee megatrends: de digitalisering van de industrie en de vermindering van de C02-uitstoot.

Digitalisering

Digitalisering gaat over onderwerpen als netwerken, data-analyse, Internet of Things, platformen, kunstmatige intelligentie en IT-beveiliging. Wie wil overleven in de wereldwijde concurrentie, moet de kansen van digitalisering benutten om producten sneller en efficiënter te ontwikkelen, produceren en verkopen. Bedrijven uit de elektrotechniek, werktuigbouw, installatiebouw, software en IT laten zien hoe automatisering en digitalisering van gehele productie- en bedrijfsprocessen kan slagen.

De industrie speelt met technologische oplossingen in op de opwarming van de aarde en de politieke en maatschappelijke debatten over klimaatbescherming. Op de Hannover Messe laten onder meer bedrijven uit de energie-industrie zien hoe bedrijven hun energieverbruik en CO2-uitstoot aanzienlijk kunnen verminderen. Met deze technologieën leveren de exposerende bedrijven een belangrijke bijdrage aan het behalen van de nationale en internationale klimaatdoelstellingen.

Thema's

Met als hoofdthema Industrial Transformation en het koppelen van de fysieke vakbeurs aan nieuwe digitale producten maakt Hannover Messe de toekomst van de industrie tastbaar. Dit betekent dat in april 2022 de industriële productie weer 'back to the future' is.

Het hoofdthema Industrial Transformation verbindt de tentoonstellingsgebieden 'Automation, Motion & Drives', 'Digital Ecosystems', 'Energy Solutions', 'Logistics', 'Engineered Parts & Solutions', 'Global Business & Markets' en 'Future Hub'. Belangrijke onderwerpen zijn onder meer digitale platforms, Industrie 4.0, IT-beveiliging, CO2-neutrale productie, AI, lichtgewicht bouwen, robotica en Logistiek 4.0. Conferenties en fora maken het programma compleet.

Foto: Deutsche Messe AG