Mensachtige robots in magazijnen Amazon

Mon Apr 29 2024

04 29

Mensachtige robots in magazijnen Amazon

09/11/2023

Door Ad Spijkers

Mensachtige tweevoetige robot van Agility Robotics gaat werknemers van Amazon helpen met repetitieve taken.


     

Agility Robotics heeft aangekondigd dat Amazon zijn tweevoetige robot Digit (rechts op de foto) gaat testen voor gebruik in zijn activiteiten. De mobiele robot zal eerst worden getest in de robotica-onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit van Amazon, net ten zuiden van Seattle. Deze ontwikkeling verbreedt de relatie tussen de twee bedrijven, aangezien Agility al onderdeel is van het Amazon Industrial Innovation Fund.

Logistieke taken

Digit is een mensachtige multifunctionele robot voor logistieke taken. De robot kan op nieuwe manieren items in ruimtes en hoeken van een magazijn verplaatsen, vastpakken en hanteren. Zijn grootte en vorm zijn geschikt voor gebouwen die voor mensen zijn ontworpen. De robot kan met mensen samenwerken en de veiligheid op de werkplek helpen ondersteunen. Beide bedrijven zijn van mening dat er een grote kans bestaat om een mobiele manipulatoroplossing zoals Digit op te schalen.

Het eerste gebruik van Digit door Amazon zal zijn om werknemers te helpen met het terughalen van bakken. Dit is een repetitief proces van het oppakken en verplaatsen van lege bakken zodra de inventaris er volledig uit is gehaald. "Collaboratieve robotica-oplossingen zoals Digit ondersteunen de veiligheid op de werkplek en helpen ons sneller aan klanten te leveren, terwijl ze nieuwe kansen en carrièrepaden voor onze werknemers creëren", aldus Amazon.

Digit is vanaf het begin ontworpen om daar te gaan waar mensen naartoe gaan en om nuttig werk te doen. Dat moet veilig gebeuren, in ruimtes die voor mensen zijn ontworpen. Omdat zoveel taken zijn ontworpen rond menselijke workflows, maakt het mensgerichte ontwerp van Digit multifunctioneel gebruik mogelijk. De eerste toepassingen omvatten de behandeling van bulkmateriaal in magazijnen en distributiecentra.

Opschalen productie

Agility heeft onlangs aangekondigd dat het bedrijf RoboFab opent, een robotproductielocatie van 70.000 m2 in Salem (Oregon). Het bedrijf verwacht in het eerste jaar een productiecapaciteit van honderden Digit-robots, met de mogelijkheid om op te schalen naar meer dan 10.000 robots per jaar. Digit zal ook in de nieuwe fabriek werken, in een vergelijkbare hoedanigheid als de klantlocaties en zal bakken verplaatsen, laden en lossen.

Foto: Agility Robotics