Software optimaliseert robotvloten

Sun Jul 14 2024

07 14

Software optimaliseert robotvloten

04/04/2023

Door Ad Spijkers

MiR Insights biedt eigenaren van robotparken nauwkeurige en bruikbare inzichten die prestatieverbeteringen, resulterend in een kortere terugverdientijd.


     

Naarmate het park van autonome mobiele robots (AMR's) groeit, groeit ook de vraag naar softwaretools om de prestaties en het wagenparkbeheer te optimaliseren. Om aan deze vraag te voldoen, heeft MiR (Mobile Industrial Robots) in Odense een nieuwe, op de cloud gebaseerde softwaretool aangekondigd. Met MiR Insights kunnen vlooteigenaren de activiteiten van hun robots volgen en analyseren en bruikbare inzichten kunnen krijgen die de prestaties van de mobiele robots kunnen verbeteren.

De cloud-applicatie biedt eigenaren van robotparken nauwkeurige en bruikbare inzichten die prestatieverbeteringen, verhoogde robotbeschikbaarheid en effectievere probleemoplossing mogelijk maken met als resultaat een betere ROI.

Vragen en antwoorden

MiR Insights geeft antwoord op vragen als:

  • Wat was de algehele effectiviteit van mijn robotvloot deze week?
  • Zijn er specifieke gebieden in de productie waar onze robots terugkerende uitdagingen tegenkomen?
  • Welke invloed hebben de wijzigingen die eerder op de fabrieksvloer zijn doorgevoerd, op de efficiency van de robots?

Bovendien stelt de software voertuigparkbeheerders in staat om eenvoudig toegang te krijgen tot technische gegevens en deze te delen voor snellere en efficiëntere probleemoplossing. MiR Insights biedt gebruikers van het robotpark een beter inzicht in de prestaties van de robots en hoe ze omgaan met hun fysieke omgeving. Door deze kennis kunnen gebruikers hun installaties sneller en blijvend verbeteren en uitbreiden en hun teruverdientijd verkorten.

De software stelt gegevensdashboards ter beschikking en bewaakt key performance indicators (KPI's) zoals afgelegde afstand, voltooide missies en bezettingsgraad van de robot. Ook Volgt MiR Insigts de robotactiviteit over zowel tijd als fysieke locaties en visualiseert gebieden met een slechte wifi-dekking en potentiële verkeersknelpunten.

In de cloud

MiR Insights wordt gehost op Microsoft Azure en wordt gebruikt in combinatie met MiR Fleet, de voertuigparkbeheersoftware van MiR. MiR Insights leest gegevens van MiR Fleet, maar interfereert niet met vlootoperaties of individuele robotbesturing, of past vlootinstellingen aan. De data-interface is flexibel, met opties voor datavisualisatie en een API om ruwe data over te zetten voor gebruik in externe systemen. MiR Insights is ontworpen om een continue evolutie in prestaties te ondersteunen op basis van klantervaring, allemaal gericht op het verbeteren van de AMR-vlootactiviteiten.

MiR wordt in Nederland vertegenwoordigd door Gibas Automation in Nijkerk.

Foto: MiR