Samenwerking Brain Corp en Dane Tech

Mon Apr 29 2024

04 29

Samenwerking Brain Corp en Dane Tech

09/11/2023

Door Ad Spijkers

De partijen breiden hun partnerschap uit om retailoplossingen voor voorraadscanning op de markt te brengen.


     

Brain Corporation in San Diego (Californië) ontwikkelt kunstmatige intelligentie (AI) die de kerntechnologie op het gebied van robotica en AI creëert. Dane Technologies in Maple Grove (noordoostelijk van Minneapolis) is specialist in het ontwerpen en produceren van oplossingen voor elektrische ondersteuning. De bedrijven hebben een uitgebreid partnerschap aangekondigd voor de ontwikkeling van winkeloplossingen voor voorraadscanning. Het zal worden gebouwd op het robotplatform van de volgende generatie van Brain Corp.

Modulaire architectuur

Dit nieuwe platform wordt ontworpen met een nieuwe modulaire architectuur die de nieuwste evolutie van het BrainOS roboticaplatform van Brain Corp vertegenwoordigt. Dit platform stuurt al meer dan 30.000 autonome robots aan die in commerciële ruimtes opereren. Om een snellere en eenvoudigere productontwikkeling te bevorderen, is het roboticaplatform van de volgende generatie gecreëerd om een toekomstige generatie intelligente robotoplossingen te ondersteunen die in meerdere commerciële sectoren kunnen worden toegepast.

Het nieuwe partnerschap zal de sterke punten van beide bedrijven benutten. Brain Corp brengt zijn expertise op het gebied van AI en autonome technologie in, Dane Technologies zijn uitgebreide ervaring in de productie en implementatie van retailtechnologie-oplossingen. De samenwerking zal zich richten op het leveren aan retailers van nieuwe en geavanceerde robotoplossingen voor intelligent voorraadbeheer en andere toepassingen om de productiviteit, efficiëntie en zichtbaarheid te vergroten.

Kansen op retailmarkt

De retail is een snel evoluerende bedrijfstak met grote kansen. De nauwere samenwerking is gericht op het leveren van robotoplossingen die het leven van retailers gemakkelijker kunnen maken. Ook moeten ze de ervaringen van hun klanten verbeteren en ervoor zorgen dat winkels nog efficiënter draaien. Het roboticaplatform van de volgende generatie omvat een aantal belangrijke functies die zijn ontworpen om autonome robottoepassingen en -mogelijkheden uit te breiden en te bevorderen, waaronder:

  • volledig geautomatiseerde zero-touch robotbediening;
  • het mogelijk maken van nieuwe, op vision gebaseerde AI-toepassingen;
  • geavanceerde lokalisatie- en navigatieprestaties;
  • verbeterde veiligheid en duurzaamheid;
  • verbeterde interactie tussen mens en robot.

Foto: Dane Technologies