Samenwerking Anybotics en AWS

Tue Oct 22 2024

10 22

Samenwerking Anybotics en AWS

27/08/2024

Door Ad Spijkers

In de samenwerking wordt de vierbenige robot gecombineerd met de beveiligde cloud-infrastructuur.


     

Anybotics in Zürich heeft de lancering van zijn AI-gestuurde Anymal-robot als AWS Partner Solution en onderdeel van de AWS IoT Solutions-hub aangekondigd. De samenwerking opent nieuwe mogelijkheden voor conditiebewaking door Anymal te benutten met de beveiligde cloud-infrastructuur van de Amazon Web Services (AWS). Het verbetert de veiligheid, productiviteit en operationele efficiëntie in sectoren zoals metaal, energie, chemie en olie en gas.

Geïntegreerde inspectieoplossingen

Industriële activiteiten worden geconfronteerd met grote uitdagingen, waaronder tekorten aan arbeidskrachten, veiligheidsrisico's en operationele inefficiënties. Nieuwe vormen van samenwerking, gericht op geïntegreerde oplossingen, zijn nodig om deze obstakels te overwinnen.

Anybotics zet intelligente autonome Anymal-robots in voor uitgebreide inspecties in gevaarlijke omgevingen en gebruikt AI, cloud computing en IIoT om de veiligheid en efficiëntie te verbeteren. Met de AWS cloud-infrastructuur kunnen klanten wereldwijd applicaties ontwikkelen, bouwen, migreren en beheren. Door hun krachten te bundelen, pakken Anybotics en AWS deze uitdagingen aan en bieden ze geavanceerde end-to-end-oplossingen voor autonome robotinspectie en versnellen ze de industriële digitalisering.

Conditiebewaking

De samenwerking creëert synergie. AWS biedt de infrastructuur voor Anybotics om zijn wereldwijde robotvloot efficiënt te beheren. Door te integreren met AWS IoT Hub verbetert het bedrijf het gegevensbeheer, wat zorgt voor verbeterde veiligheid, naleving van regelgeving en operationele optimalisatie. In ruil daarvoor versterkt de Zwitserse onderneming het vermogensprestatiebeheer van AWS en de mogelijkheden voor veldveiligheid.

Samen bieden Anybotics en AWS robuuste oplossingen waarmee eindgebruikers applicaties veilig kunnen bedienen en schalen en de bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor conditiebewaking voor sectoren zoals metalen, energie, chemicaliën en olie en gas. Huidige initiatieven omvatten het uitbrengen van een oplossingsgids over activadetectie en -inspectie voor klanten, met Anymal en ondersteunende use cases.

Snellere optimalisatie

Anymal navigeert door complexe omgevingen, voert inspecties uit met snelheid en precisie en maakt real-time dataverzameling en -analyse mogelijk. Door repetitieve taken te automatiseren, maakt Anymal menselijke werknemers vrij om zich te concentreren op activiteiten met een hogere waarde. Hierdoor worden de productiviteit gemaximaliseerd en kosten verlaagd. Anybotics zal gebruikmaken van AWS cloud-computing- en robotica-expertise om zijn inspectieoplossingen voor externe en vlootoperaties te verbeteren. Deze samenwerking maakt snellere schaalvergroting en implementatie van robots wereldwijd mogelijk.

Het Zwitserse bedrijf zal zijn tools voor voorspellend onderhoud en veiligheid van werknemers verder ontwikkelen door Anymal te integreren in digitale operationele projecten en AWS-expertise in cloud-computing en robotica te benutten. Door de samenwerking kan het bedrijf zijn remote en fleet robot operaties op meerdere locaties wereldwijd verbeteren.

Anymal is nu beschikbaar op de AWS marktplaats en via de IoT AWS Solutions Library. In de komende maanden zullen AWS en Anybotics hun samenwerking verder uitbreiden via doorlopende werkgroepen die zich richten op het ontwikkelen van nieuwe integraties en tools waarmee klanten hun operaties snel en effectief kunnen digitaliseren.

Foto: Anybotics