Rockwell neemt Clearpath over

Mon Apr 29 2024

04 29

Rockwell neemt Clearpath over

13/09/2023

Door Ad Spijkers

Met de overname wil Rockwell Automation zijn oplossingen voor de end-to-end autonome productielogistiek versnellen.


     

Rockwell Automation, met hoofdkantoor in Milwaukee, heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van het in Ontario gevestigde Clearpath Robotics, fabrikant van robotica voor buiten- en industriële toepassingen. Autonome mobiele robots (AMR’s) vormen voor het concern de volgende stap op het gebied van industriële automatisering en transformatie. Met de overname wil Rockwell zijn positie op het gebied van Connected Enterprise versterken.

Productielogistiek

Het transporteren van onderdelen en materialen naar assemblagelijnen en tussen productiecellen is een van de meest complexe en inefficiënte taken in de industrie. Vaak resulteren ze in knelpunten in de productie. Autonome productielogistiek zal de workflow in een fabriek transformeren, waardoor aanzienlijke kostenbesparingen en een grotere operationele efficiëntie mogelijk worden.

De divisie Otto Motors binnen Clearpath biedt AMR's en software voor wagenparkbeheer en navigatie. Samen verhogen ze de doorvoer en verlagen ze de kosten door ervoor te zorgen dat componenten en subassemblages op hun plaats zijn wanneer dat nodig is. Ook brengen ze afgewerkte goederen na voltooiing naar een vrachtwagen of magazijn.

Portfolio

In het Rockwell-portfolio zullen de mobiele robots worden gecombineerd met partnerschappen van Rockwell op het gebied van vaste robotarmen, oplossingen zoals Independent Cart Technology en programmeerbare besturingen (PLC's). De toevoeging van de AMR-mogelijkheden van Otto Motors creëren een compleet portfolio van geavanceerde material handling-oplossingen.

De combinatie van robots en op PLC gebaseerde lijnbesturing is al lang een wens van fabrieksmanagers in uiteenlopende sectoren, zoals de automobiel- en consumentengoederensector. Met Clearpath voldoet Rockwell aan die wens  in tal van discrete en hybride branches

Data uit het aanbod van Rockwell en de AMR’s van Otto Motors kunnen worden benut in door kunstmatige intelligentie aangedreven Software as a Service (SaaS) toepassingen voor informatiebeheer. Hiermee levert het concern een uniforme oplossing voor de productie, die autonome uitvoering en optimalisatie mogelijk maakt.

Clearpath Robotics

Clearpath is opgericht in 2009 en begon met het aanbieden van roboticatechnologie aan wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsmarkten. In 2015 lanceerde het bedrijf zijn Otto Motors Division. Deze laatste wordt in Nederland vertegenwoordigd door Romias in Enter. Rockwell Automation heeft een eigen vestiging in Capelle a/d IJssel. Pikant detail is, dat Mitsubishi Electric in mei dit jaar een minderheidsbelang nam in Clearpath Robotics.

Foto: Clearpath Robotics