Optimalisatieservice verkort cyclustijden

Thu May 02 2024

05 02

Optimalisatieservice verkort cyclustijden

13/11/2023

Door Ad Spijkers

Nieuwe service optimaliseert robotpaden en vergrendelingen zonder bestaande processen te beïnvloeden.


     

Realtime Robotics in Boston (Massachusets) is specialist op het gebied van botsingsvrije autonome bewegingsplanning voor industriële robots. Het bedrijf heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn nieuwe Optimization-as-a-Service (OaaS) oplossing. De oplossing maakt gebruik van een combinatie van bedrijfseigen optimalisatiesoftware en ervaren inzichten op het gebied van robotica en applicatie-engineering om de algehele productiviteit van een fabrikant te verbeteren.

Optimization-as-a-Service

Het Optimization-as-a-Service-aanbod levert resultaten op wanneer een bedrijf niet maanden de tijd heeft om meer productiviteit uit zijn automatiseringscellen te halen. Het heeft het potentieel om de manier waarop productieactiviteiten worden uitgevoerd te veranderen en te optimaliseren voor verbeterde snelheid en efficiëntie, zonder bestaande processen te onderbreken.

De oplossing van Realtime Robotics kan snel honderdduizenden potentiële robotpaden genereren en testen, waarbij de beste bewegingssequenties worden bepaald op basis van doeltoewijzing, robotbereik en andere parameters. Automatisch berekende vergrendelingen zorgen ervoor dat robots veel dichter bij elkaar kunnen werken.

Klanten hoeven alleen Realtime hun simulatie-CAD-bestand voor de cellen met knelpunt te sturen. De ingenieurs van het bedrijf zullen vervolgens eigen algoritmen en expertise gebruiken om de werkcel in slechts enkele weken te optimaliseren, waardoor de cyclustijden worden verkort met betere paden en sequenties. Zodra de resultaten gevalideerd zijn, kunnen ze onmiddellijk naar de productievloer worden overgebracht.

Door meer uit bestaande of nieuwe automatisering te halen, kunnen fabrikanten, waaronder grote autobedrijven, consequent hun omzetdoelstellingen realiseren en overschrijden.

Case bij Volkswagen

De nieuwe optimalisatieservice van Realtime Robotics werd onlangs gebruikt door Volkswagen Bedrijfswagens in Hannover in een 'proof of concept' project voor de productie van elektrische voertuigen. Het bedrijf wilde snel en efficiënt de cyclustijd verbeteren in een cel met twee robots die autodeuren las voor de ID. Buzz voertuiglijn.

Optimization-as-a-Service analyseert de bestaande digitale tweeling van een klant, identificeert knelpunten en beveelt verbeteringen aan op basis van de gewenste parameters van de klant. Real-time analyseert het simulatiebestand van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen zonder de lopende productie te stoppen of te verstoren. De aanbevelingen van de oplossing hielpen de autofabrikant verbeteringen doorvoeren en de cyclustijd met enkele seconden te verkorten.

Realtime Robotics is specialist op het gebied van automatische botsingsvrije bewegingsplanning voor industriële robots. De technologie genereert geoptimaliseerde bewegingsplannen en vergrendelingen om de kortst mogelijke cyclustijd in multi-robotcellen te bereiken. De oplossingen van het bedrijf breiden het potentieel van automatisering uit, waardoor robots kunnen samenwerken in ongestructureerde en collaboratieve werkruimtes en kunnen reageren op dynamische obstakels zodra veranderingen worden waargenomen.

Ill.: Realtime Robotics