Nieuwe sensormodules voor AMR's en AGV's

Sat Mar 02 2024

03 02

Nieuwe sensormodules voor AMR's en AGV's

20/12/2022

Door Ad Spijkers

De nieuwe module M4.5S van Inuitive biedt het breedste gezichtsveld, terwijl M4.3WN VSLAM-mogelijkheden biedt voor tracking en navigatie.


     

Inuitive is een vision-on-chip-processorfabrikant, gevestigd in Ra'anana (aan de noordzijde van Tel Aviv). Het bedrijf heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwste sensormodules: de M4.5S en de M4.3WN. Beide sensormodules zijn ontworpen om gemakkelijk te integreren in robots en dronesystemen en gebouwd rond de NU4000 Vision-on-Chip (VoC)-processor. Ze integreren dieptewaarneming en beeldverwerking met AI- en VSLAM-mogelijkheden (Visual Simultaneous Localization and Mapping) om robotapparaten te voorzien van mensachtige visuele begrip.

Nieuwe modules

De M4.5S biedt robots verbeterde diepte door stereodetectie, samen met op AI gebaseerde obstakeldetectie en objectherkenning. De module beschikt over het volgens Inuitive breedste gezichtsveld in de branche (88° × 58°), het kortste minimale detectiebereik (90 mm) en een dynamisch bedrijfstemperatuurbereik tot 50°. De M4.5S is een eenvoudig te gebruiken, enereetisch zuinig platform dat is ontworpen om te functioneren als een zelfvoorzienende dieptesensormodule. Hij moet de time-to-market voor commerciële robotsystemen met industriële ontwerpoplossingen en beperkingen verkorten.

De tweede nieuwe sensormodule, de M4.3WN, beschikt over nauwkeurige tracking en VSLAM-navigatie op basis van fisheye-camera's en een IMU, samen met dieptewaarneming en on-chip AI-verwerking. Dit maakt vrije navigatie, plaatsbepaling, padplanning en het vermijden van statische en dynamische obstakels mogelijk. Deze module is speciaal ontworpen in een metalen behuizing om optimaal te dienen in industriële omgevingen.

Processors

De primaire verwerkingseenheid van de M4.5S en de M4.3WN sensormodules is de Inuitive alles-in-één NU4000-processor. Beide modules zijn uitgerust met diepte- en RGB-sensoren die worden aangestuurd en getimed door de NU4000. De sensoren genereren data die in real-time en met een hoge framesnelheid door de NU4000 worden verwerkt. Vervolgens worden de gebruikt om diepte-informatie voor het hostapparaat te genereren.

De nieuwe alles-in-één sensormodules breiden het portfolio uit van de onderneming, die zich richt op de groeiende markt van autonome mobiele robots. Samen met de Vision-on-Chip-processor kunnen robotapparaten naar de wereld kijken met een menselijk visueel begrip.

Foto: Inuitive