Samenwerking WiredWorkers en Spin

Sat Mar 02 2024

03 02

Samenwerking WiredWorkers en Spin

02/07/2021

Door Ad Spijkers

Deens en Nederlandse bedrijf bieden oplossingen voor handmatige repetitieve taken.


     

WiredWorkers is een samenwerking aangegaan met Spin Robotics. Het bedrijf uit Doetinchem gaat de tools van de Deense fabrikant van add-ons voor cobots op de Nederlandse markt brengen.

Spin Robotics is in 2019 opgericht door twee toegewijde en ambitieuze ondernemers. Beide hebben meer dan vijftien jaar ervaring in robotica. Met hun jonge onderneming ontwikkelden ze Plug’n’Produce schroevendraaiers voor cobots. Het bedrijf is gevestigd in Odense, de robothoofdstad van Denemarken. Dit geeft ze de positie om samen te werken met vakgenoten en onderwijsinstellingen binnen de roboticabranche.

WiredWorkers wil er voor zorgen dat de kwaliteiten van werknemers ten volle worden benut. Dit doen we door saaie, repetitieve of gevaarlijke processen te automatiseren. De producten van Spin Robotics sluiten hier goed op aan.

Schroevendraaiertools

Spin Robotics wil, net als WiredWorkers, alle handmatige en repetitieve taken in de industriële productie wegenemen. Daarom hebben de Denen schroevendraaiertools ontwikkeld. Deze zijn compatibel met collaboratieve robots voor een veilige, gebruiksvriendelijke en consistente schroefassemblage.

De tools hebben diverse ingebouwde functies die de robotintegratie verbeteren en collaboratieve werkomgevingen ondersteunen. Zo is er een veiligheidsscherm aan de tool toegevoegd die het bit en de schroef afdekt en de mensen om de cobot beschermt tegen scherpe elementen. Daarnaast wordt een teach pen meegeleverd die gebruikt kan worden om de positie van de gaten aan te geven. Als er verschillende soorten schroeven moeten worden gebruikt, kan de cobot dit eigenhandig realiseren met behulp van de bitwisselaar.