Vinci Energies neemt RCO Mechatronics over

Fri Mar 29 2024

03 29

Vinci Energies neemt RCO Mechatronics over

16/01/2023

Door Ad Spijkers

Het toevoegen van de mechatronica- en robotica-expertise versterkt het industriële portfolio van de groep in de maakindustrie.


     

Vinci Energies heeft de engineeringsactiviteiten van RCO Mechatronics uit Tilburg overgenomen. Enkele maanden eerder nam de groep al De Jong Engineering in Hedel over. Het toevoegen van de specialistische mechatronica- en robotica-expertise van beide ondernemingen versterkt het industriële portfolio van de groep in de maakindustrie.

RCO Mechatronics is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van gestandaardiseerde en klantspecifieke robot- en cobotapplicaties. Het bedrijf heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van material handling en gerobotiseerd palletiseren in de markt voor snellopende consumentengoederen. Het bedrijf in Tilburg heeft een eigen lijn van gestandaardiseerde cobot-/robotpalletiseersystemen en -machines.

Groei

Om het bedrijf verder te laten groeien en innovatieve oplossingen te blijven bieden aan zijn klanten, is de onderneming onderdeel worden van een grotere organisatie een logische stap. We werkten al regelmatig succesvol samen in projecten met Vinci-dochter Actemium. Beide bedrijven kunnen nu samen de markt bedienen.

Voor Vinci Energies is de kennis en expertise van RCO Mechatronics complementair en aanvullend aan het bestaande industriële multidisciplinaire systeemintegratieportfolio. Samen kunnen de bedrijven klanten beter voorzien van de innovatieve oplossingen. De overname past in de strategie van Vinci Energies om het industriële portfolio met mechatronica, robotica en cobotica kennis te versterken. RCO Mechatronics gaat in 2023 handelen onder de naam Actemium Robotics Tilburg.

Foto: Vinci Energies