Cobot serveert smoothies in kiosk

Fri Oct 22 2021

10 22

Cobot serveert smoothies in kiosk

11/10/2021

Door Ad Spijkers

Jamba en Blendid openen hun tweede Robotic Smoothie Kiosk in Californië.


     

Jamba en Blendid hebben in het Stonewood Center in Downey (agglomeratie Los Angeles) hun tweede Jamba by Blendid pilotlocatie geopend. Voortbouwend op de succesvolle eerste zelfbedieningskiosk is dit de volgende stap in het streven om onbemande verkooppunten te openen in andere locaties. Dat kan variëren van grote winkelketens en winkelcentra tot sportscholen, ziekenhuizen en universiteitscampussen.

Verse smoothies

Met de tweede Jamba by Blendid testkiosk willen de twee bedrijven vers gemaakte smoothies aan winkelliefhebbers aanbieden. Het concept biedt lokale franchisenemers de mogelijkheid om de drankjes toegankelijker te maken voor fans, terwijl ze gebruikmaken van de nieuwste technologie om contactloos voedsel te bezorgen.

Blendid biedt een autonoom en contactloos platform voor automatisering van voedingsmiddelenuitgfite. Het maakt gebruik van machine learning, robotica en kunstmatige intelligentie. Het platform biedt on-demand voedselopties die zijn aangepast aan de levensstijl en smaakvoorkeuren van individuele consumenten. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met Jamba, een lifestyle-merken dat bekend staat om het serveren van vers gemixte smoothies en sappen onderweg.

De eerste onbemande kiosk bewees te voldoen aan de toenemende vraag van de industrie en de consument naar verse drankjes onderweg. Nieuwe locaties zoals het Stonewood Center zullen ondernemers helpen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van consumentenrobotica volledig te benutten om de toekomst van dranken en voedingsmiddelen te blijven stimuleren.

Blendid en Jamba

Blendid in Sunnyvale (bij San Fransisco) werkt aan op maat gemaakte voedingsmiddelen voor iedereen, die ze toegankelijk maken via robotica en AI. De eerste Jamba by Blendid pilotlocatie maakte duidelijk dat het platform de gastervaring, verse smoothies en betrouwbaarheid kan bieden die het Jamba-merk kenmerken. Bij de lancering biedt de nieuwe kiosk in Stonewood Center zeven verse smoothies. Gasten kunnen persoonlijk bestellingen plaatsen bij de kiosk zelf of vooruit bestellen met de Blendid-app op Android of iOS.

Blendid heeft een eigen platform (foodOS) gecreëerd om efficiënt en veilig een reeks gezonde, verse en heerlijke gerechten te bereiden en te serveren. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door ervaren ondernemers uit Silicon Valley. Beginnend met hele groenten en fruit creëert Blendid contactloze, betaalbare en gemakkelijke maaltijden of snacks voor de consument, hoe en wanneer ze het willen.

Jamba serveert via lifestyle-merken vers gemixte fruit- en groentesmoothies, vers geperste sappen en bites. De onderneming Jamba heeft meer dan 850 locaties in de Verenigde Staten, de Filippijnen, Taiwan, Zuid-Korea, Thailand en Japan.

Foto: Blendid